Sahasında Elibol Sandıklıspor’a yenilerek zirve yarışında yara alan Çorum Belediyespor, kaybettiği puanları Ünye deplasmanında telafi ederken, evinde bu kez Bursa Nilüferspor karşısında çok önemli 2 puan daha kaybedip istikrarsızlığını sürdürdü.
Çorum Belediyespor Teknik Direktörü Sedat Özbağ Bursa Nilüferspor maçı öncesinde yaptığı açıklamada, Bursa Nilüferspor’da daha önce görev yapması nedeniyle iyi tanıdığını ve tamamen galibiyete odaklandıklarını belirtirken, “Ders alacağımız değil, ders vereceğimiz bir maç” ifadelerini kullandı. Özbağ, artık bahanelerden kurtulmaları gerektiğinin de altını çizdi. Fakat maçtan sonra bu ifadelerin sözden öteye geçmediğini gördük. Bursa Nilüferspor karşısında takım tertibi, oyun anlayışı ve oyuncu değişikliklerinde önemli hatalar yapan Sedat Özbağ, kaybedilen 2 puanda büyük pay sahibi oldu. Hocam, artık laf değil, icraat zamanı.
Belediyespor, sahasındaki son 2 maçı kazanmış olsaydı bugün lider Düzyurtspor’un sadece 2 puan gerisinde 2. sırada yer alacaktı. Yazık, büyük avantaj kaçtı.
Bursa Nilüferspor maçında, havanın da güzel olması nedeniyle tribünlerdeki taraftarlarının da desteğini alan Çorum Belediyespor karşılaşmaya atak başladı. İlk dakikalarda Kıvanç net fırsatlardan yararlanamadı. Ardından, attığı altın gollerle takımına hayat veren puanları kazandıran İmam’ın golü geldi. 8. dakikada gelen bu golden sonra konuk takımın cılız ataklarını izledik. Belediyespor tek organize atağını 39. dakikada geliştirdi. Bu pozisyonda soldan Murathan’ın çizgiye inip ceza yayına çıkarttığı topu Kıvanç tamamladı ancak kaleci gole izin vermedi.
İkinci yarıya kötü başlayan Çorum Belediyespor, bir türlü toparlanamadı ve kontrolü tamamen rakibine kaptırdı. Skoru korumak için geriye yaslanan Belediyespor karşısında Bursa temsilcisi özellikle soldan Onur ile geliştirdiği ataklarda etkili oldu. Belediyespor ani ataklarla ikinci golü ararken, Murathan’la etkili olmaya çalıştı ancak ileride çoğalamadı. Takımın en büyük gol umudu olan Emir’in dağınık oyunu nedeniyle rakip kalede etkili olamadı.
Belediyespor’un orta saha oyuncuları önceki maçlarda olduğu gibi yine çok top ezdi. Özellikle Kıvanç özgüvenini kaybetmiş gibiydi. Macit ve Mehmet Keleş neden az forma şansı buluyor bu maçta daha iyi anladık.
Tamamen geriye yaslanan Belediyespor karşısında Bursa Nilüferspor’un golü “geliyorum” diyor ancak Sedat Hoca da bizim gibi seyrediyor. Mali Asbaşkan Mustafa Özbayram bile tribünde maça girmesi gereken oyuncuyu biliyor ve hamle yapıyor ancak Sedat Hoca görmemekte ısrar ediyor. 73’te Bursa’nın golü geliyor, Buğra oyuna 77’de ancak giriyor. İnanılır gibi değil. 1-0’dan sonra oyuna girmesi gereken oyuncu Buğra’dır. Ama anlaşılmaz bir şekilde Furkan sahada. 2 puan da bağıra bağıra uçtu gitti, yazık! Bu maçta gördük ki, Sedat Özbağ’ın kimseye ders verecek durumu yok.
Belediyespor’un ısrarla golcüye ihtiyacı var. İmam daha ne kadar kurtarabilecek bu takımı. Şimdiden golcü arayışı başlamalı.
Maçın hakemi Salih Salar iyi bir yönetim gösterdi. Skora etki etmedi.