Çorum Futbol Kulübü, şampiyonluk yarışındaki en önemli rakiplerinden Manisa Futbol Kulübü’nün puan kaybettiği haftada düşme hattındaki 1922 Konyaspor’a 1-0 yenilerek zirve ile puan farkını 9’a indirme fırsatından yararlanamadı. Puanın artık aslanın midesinde olduğu ikinci yarının ilk haftasında alınan yenilgi elbette doğal olarak görülebilir ama kötü futbol ve mücadelenin mazereti olamaz.

Gazetemizin basıma girdiği saatlerde henüz Çorum FK Teknik Direktörü Bahri Kaya ile görüşme imkânımız olmadı. Aşağı yukarı tüm takımlarda olduğu gibi her yenilgi sonrası teknik adamlara ulaşmak bazen mümkün olmuyor. Yanlış mı, elbette yanlış. Nasıl ki, takım galip gelindiğinde demeç alınabiliyorsa, kaybedilen maçlardan sonra da bir şeyler söylenmeli. Doğrusu budur. İyiyse iyi, kötüyse kötü.

Ben de, maçla ilgili analizi futbol bilgisine çok güvendiğim bir teknik direktörden aldım. Verdiği bilgiler, maçı izleyen bazı taraftarların yaptığı yorumlarla ile örtüşüyor. Yani çok kötü bir futbol ve devamında kaçınılmaz bir yenilgi… Eğer bu takım şampiyonluğa oynuyorsa benim için bu yenilgi normal değildir.

Aslında Çorum FK’nın bu sezon aldığı yenilgiler içerisinde Manisa FK ve Hekimoğlu Trabzon maçlarını saymazsak hiçbiri normal değil. Fazla uzağa gitmeye gerek yok, sadece son puan cetvelinde düşme hattında bulunan Gümüşhanespor ve Konyaspor’a 6 puan kaptırması bile şampiyonluk yarışında neden geride kaldığını göstermeye yetiyor. Lider Samsunspor’u yen, Sancaktepe’yi deplasmanda devir, evinde Gümüşhane’ye, Pendikspor’a yenil, Kırklareli’den, Konya’dan eli boş dön. İnanılır gibi değil. Bu anormal tablo karşısında yaşanan soruna çözümü bulmak da teknik ekibin işi.

Ha, şu da var, her şeye rağmen bu takım beklentilerin üzerinde puan topladı. Ekonomik olarak kimsenin kılını kıpırdatmadığı bir ortamda yine kimsenin çıkıp hesap sormaya hakkı yok diye düşünüyorum. Gerçi ortada hesap soracak bir durum da yok. Sorulacak bir şey varsa, o da şehrin neden takıma sahip çıkmadığı ve yönetime destek olmadığıdır.

Çorum Futbol Kulübü bu sezon şampiyon olur ya da olamaz, ayrı bir konu. Ama tüm olumsuzluklara rağmen 1.Lig’in kapısına dayandığı sezonda bile destek görmüyorsa, ortada ciddi bir sorun var demektir.

Bu hafta İnegölspor’la Çorum’da oynanacak maçın önemi çok büyük. Kırılma maçı deriz ya hani, işte tam da öyle bir maç. Üst üste alınan Kırklareli ve Konya maçlarından sonra seyircisiz de olsa İnegölspor’u yenmek şart.