9 maçlık yenilmezlik serisi yakalayıp play-off potasıyla puan farkını 3’e kadar indiren Çorum FK’nın Hekimoğlu Trabzon, Şanlıurfaspor ve Uşakspor maçlarından “0” çekeceğini biri söyleseydi herhalde kimse inanmazdı. Doğrusu, ben de böyle bir tabloyu hiç beklemiyordum.

Sezonun ilk yarısındaki Çorum FK Play-Off’a kalamasaydı yadırganmazdı. Ama ikinci yarıda yakalanan hava, oynanan futbol ve alınan başarılı sonuçlarla 9 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan bir takımla söz konusu olunca elbette beklentiler artıyor. İşte kabullenemediğimiz şey de denizi geçip derede boğulmak. Bu takım 9 maç üst üste yenilmeyip puan farkını 3’e kadar düşürebiliyorsa, bir potansiyel var demektir. Son 3 maçta “0” çekmenin mantıklı bir izahını bulamıyorum. Bu maçlardan bırakın 1 galibiyeti, 2 puan bile alınabilmiş olunsaydı bugün play-off şansı güçlü şekilde devam ederdi diye düşünüyorum.

Gelinen noktada yapılan yanlışlar, eksikler ve hataları, ders çıkartıp bir daha tekrarlamamak adına iyi analiz etmek lazım.

Kalan 4 haftada matematiksel olarak play-off şansı devam etse de, hedefi kovalayan takım sayısı o kadar çok ki, bu yüzden play-off şansı yok denecek kadar az bence.

Play-Off’a kalamamak ya da bir üst lige çıkamamak elbette dünyanın sonu değil. Her sezon birçok takım şampiyonluk parolasıyla başladığı ligi hedefe varamadan bitiriyor. Çorum FK da aslında önce 3 yıllık projenin temeli niteliğinde bir niyetle yola çıktı. Ama sonrasında kurulan kadro ile bir anda 1.Lig hesapları yapıldı. Aslında fena da bir kadro kurulmadı. Ama eksik kuruldu.

Bazı mevkilerde alternatifin alternatifi oyuncular olmasına rağmen, bazı mevkiler sakatlıkların da etkisi ile alternatifsiz kaldı. Mesela, yarınki Hacettepespor maçında orijinal bek oyuncusu yok.

Neyse, konuyu fazla dağıtmayalım. Dememi o ki, belki bu sezon olmadı ama, elde iyi bir iskelet kadro var. Birkaç önemli takviye ile bu takım gelecek sezon şampiyonluğa oynar. İlla şampiyon olur demiyorum. Çünkü, biraz da nasip meselesi. Ne kadar iyi takım da kuranız, bazen olmayınca olmuyor. Bunun birçok örneğine daha önce defalarca şahit olmuşuzdur.

Tabii ki, iyi bir kadro kurmanın da bir bedeli var. Bu noktada tüm yükü Başkan Fatih Özcan, Ahmet Ahlatcı ve Belediye’nin omuzlarına bırakmak doğru değil. Başkanın yükünü hafifletmek lazım. Bu nasıl olur? Deplasman, test ve stat giderleri farklı işadamları ya da kuruluşlar tarafından üstlenilebilir. Biri de çıkar iaşeyi karşılar falan… Bugüne kadar böyle bir şeyle karşılaşmadık ama, aslında olması gereken bu.

Eğer, Çorum FK, Çorum için gerekli ise, en az 1.Lig’de tutunması gerekiyorsa, kalıcı başarılar gerekliyse, birlik olmak şart.