Mehmet Aurelio’nun takımın başına getirilmesi şehre olduğu gibi takımada olumlu yansıdı. Bunu Turgutluspor maçında gördük. Tribünlerdeki seyirci sayısında gözle görülür şekilde artış olurken, takım önceki maçlara göre daha coşkulu oynadı. Ancak, yanlışlar ve eksikler de yok değil.

Mehmet Aurelio ilk sınavında, önceki maçın ilk 11’de iki değişiklik yaptı. Zaten köklü bir değişiklik yapması yanlış olurdu. Kaldı ki, köklü değişiklik gerektirecek bir durum yok. İki değişikliğin yanı sıra takım tertibinde de değişiklikler göze çarptı. Takım içerisindeki değişikliklerin tuttuğunu söylemek mümkün değil. Açık alanda daha başarılı olan Kerem’in maça forvet arkasında başlamasının yanlış olduğu, kanada geçtikten sonraki performansıyla tescillendi. Yine, aşağı yukarı aynı özellikte olan Eşref ve Ferdi’nin solda önlü arkalı oynaması Belediyespor’un hücum gücünü zayıflattı. Eşref açığa geçtiğinde genelde hep yerini kaybetti ve top o bölgeye geldiğinde oyun sıkıştı. Ama ilk kez ilk 11’de görev yapan Ferdi’yi beğendim.

Kalede Onur yine çok iyiydi, güven veriyor. Savunmanın göbeğinde Akın dağınık görüntü verirken, yaptığı basit hatalar kalesinde tehlikelere neden oldu. Mümin’i Allah nazardan korusun. Her geçen hafta üzerine koyarak oynuyor. Özellikle hava toplarında çok başarılı. Ertuğrul, gayretli ancak dağınıktı. Sık sık hücuma destek verdi ama kaptırdığı toplar ve geri dönüşleri sıkıntılı.

Emrah, geldiğinden beri en kötü futbolunu oynadı. Emrah’ın yanı sıra kaptan Oğuzhan bu maçta vasatın üstüne çıkamadı. Nizamettin Emirhan görevini yapmaya çalışırken, Yakup Alkan klasına yakışır iki gole imza atarak galibiyette en büyük payın sahibi oldu. İlk golde kalecinin hatası çok büyüktü. İkinci gol estetik olarak da çok güzeldi. Golcü hissediyorsa vuracak demek ki. Yakup bunu bir kez daha gösterdi. Biz, her ne kadar her topu kaleye vuruyor diye eleştirsek de adam golünü atıp işini yapıyor. Helal olsun.

Oyuna ikinci yarıda giren futbolcuların tam anlamıyla katkı sağladığını söylemek mümkün değil. Bence en büyük eksiklerden biri de bu. Kenardan gelenlerin sağlayacağı katkı. Şu zamana kadar bu katkıyı göremedik. Fatih, Fahri Eren ve Mikail’e göre daha verimliydi. Fahri Eren fizik olarak çok çabuk yıpranıyor. Kendini geliştirmesi lazım. Mikail ise henüz beklediğimiz seviyeye gelemedi.

Sonuç itibariyle, Çorum Belediyespor yeni teknik heyetiyle açtığı yeni sayfaya ilk galibiyeti yazdırdı. Bu maçta futboldan ziyade galip gelmek önemliydi. Belediyespor bunu başardı. Hem de önceki maçlara göre daha coşkulu oynayarak kazandı. Aynı şekilde devam etmesi lazım.

Belediyespor bu sezon sahasında oynadığı üçüncü maçı da kazandı. Artık şu net bir şekilde belli oldu ki, bu takım evinde alacağı sonuçlarla zirveyi kovalayacak. Ancak sadece iç sahada alınacak puanlar yetmez. Deplasmanlardan da puan getirmek şart. Bu haftaki Halide Edip Adıvarspor maçı iyi bir fırsat. Teknik direktörlüğünü Çorumspor’un eski futbolcularından Cemil Yücel’nin yaptığı İstanbul temsilcisi güçlü bir rakip. Alınacak 1 puan bile özgüven açısından iyi sonuç olur.

Şu da bir gerçek ki, teknik direktör değişiklikleri ilk haftalarda olumlu etki yapar. Ancak sonradan eskiye dönüş başlar. Çorum Belediyespor’daki kan değişikliği de şimdilik olumlu gibi gözüküyor. Umarım Pazar günkü coşku tek maçla sınırlı kalmaz ve devamı gelir.