Çorum FK Başkanı Fatih Özcan, birlikte yaptığımız açık oturumda, yeni sezon hedefini şampiyonluk olarak açıkladı. Play-Off’u bile kabul etmediğinin altını çizen Başkan Fatih Özcan’ın “Kafayı bozdum. Bu takımı 1.Lig’e çıkartacağım” ifadelerini kullanması kırmızı-siyahlı camiayı heyecanlandırdı.

Başkan, hedefi gösterdi ve bu doğrultuda kadro kuruyor. Şu ana kadar 7 futbolcu transfer edildi. Alınan futbolcularla ilgili genel kanı olumlu. Daha da transferler yapılacak. Bir orta saha, bir sol kenar ve bir forvet oyuncusu alınacağını biliyoruz. Özellikle golcü transferinin ses getirecek bir isim olacağını Başkan bizzat kendisi açıkladı. Kadronun büyük bir bölümü oluşturulmuş durumda ve Çorum FK daha şimdiden şampiyonluğun en güçlü adayları arasında gösteriliyor.

Bunlar, madalyonun görünen kısmındaki yaşanan ve herkesin bildiği gelişmeler. Başkan Özcan ve artık sportif direktör olan Oğuzhan Yalçın şampiyonluk için kolları sıvamış durumdalar. Başkan’ın açık oturumda, “Oğuzhan Yalçın’la ateşten gömleği giydik” söyleminden de bir kez daha anlaşılacağı üzere, yeni sezonda da bütün yük Fatih Özcan ve Oğuzhan Yalçın’ın omuzlarında olacak.

Başkan, tüm riskleri aldığını ve Çorum FK’yı yeni sezonda 1.Lig’e çıkartmak için ne gerekiyorsa yapacağını açıkça ifade etti. Peki ya Çorum! Çorum, tüm dinamikleriyle hazır mı böylesine çetin bir yarışa? Bence değil. Ama hazır olması için henüz zaman var.

Belli ki, yeni sezon çok heyecanlı ve çetin geçecek. Bu yolda, Başkan’ın yükünü hafifletmek lazım. Bunun için de tüm küskünlükleri, kırgınlıkları bir tarafa bırakıp Çorum FK’nın etrafında kenetlenmenin tam zamanı.

Çorum FK’nın, Çorum’un en büyük marka değeri olduğunu ve 1.Lig’e çıktığında kentin tanıtımına yapacağı katkıyı özellikle şehrin mülki amirlerinin, siyasilerin ve iş dünyasının bilmesi gerek. Hatta bilmeyle kalmayıp, ellerini taşın altına da koymaları lazım.

“Fatih Özcan parasını kurtarmanın peşinde” diye bir algı var. Oysa, Çorum FK’nın taliplerinin olduğunu ve 15 milyon lira teklif edildiğini, Fatih Özcan’ın da satışı kabul etmediğini biliyorum. Hal böyle iken, “Fatih Özcan parasını kurtarmanın peşinde” demek, vicdansızlıktan başka bir şey değildir. Velev ki, Fatih Özcan “bırakıyorum” dese ortada alacak kimse de yok. Alırsa Ahmet Ahlatcı alır ama onun da bu işlere gireceğini sanmıyorum. Çorum FK da, Çorum’u Süper Lig’e çıkartmayı hedefleyen ve vizyonuyla çığır açan Fatih Özcan da Çorum’un kıymetli değerleridir. Değerlerimize sahip çıkalım, destekleyelim.

Genel olarak, Çorum FK sevenlerini güzel günlerin beklediğini söyleyebilirim.

Çorum’un Bölgesel Amatör Lig’deki temsilcisi Çimentospor’la ilgili de kısaca düşüncelerimi aktarmak istiyorum.

TFF Başkanvekili ve Amatör İşler Kurulu Başkanı Ali Düşmez’i istifaya çağırmalarının bedelini ödediklerini düşünüyorum. Saçma sapan bir gruba verilmelerinden sonra, son Talasgücü maçındaki hakem yönetimi, düşüncemi destekleyen cinsten. Bunun dışında, kısa maratona rağmen birçok cezalı oyuncu transfer etmelerinin de büyük yanlışlık olduğu düşüncesindeyim. İddialarını erken yitirmelerine rağmen Çorum’a heyecan getirdiler, iyi mücadele ediyorlar. Bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum.