Çorum Belediyespor, 21 Ocak’ta başlayacak sezonun ikinci yarısı öncesindeki son hazırlık maçını Cumartesi günü 2.Lig takımlarından Tokatspor’la yaptı. Özellikle ilk yarıda ortaya konan mücadeleci futbol umut verici cinstendi.

Teknik Direktör Yusuf Tokuş, yeni transferlerden sadece Yakup Yiğit’i ilk 11’de oynatarak önceki yazımda belirttiğim düşüncemde beni doğruladı. Yakup da, ortaya koyduğu performansla isabetli bir transfer olduğunu gösterdi.

Yağmur nedeniyle kayganlaşan zeminde futbolcular hem birbirleriyle, hem de zeminle mücadele etmek zorunda kaldılar. Top kontrolünün bile zor olduğu maç anlamsız bir şekilde gergin geçti. Tribünlerdeki gerginlik sahaya da yansıdı. Anlaşılan, Çorumspor’la Tokatspor arasındaki rekabet Belediyespor’la devam ediyor. Ama dozunu kaçırmamak, Çorum ve Tokat’ın iki komşu kent, maçın da sadece bir spor olduğunu unutmamak gerek. Neyse ki, bazı holiganların kışkırtıcı davranışları destek görmedi ve maç sağlıklı bir şekilde tamamlandı.

Tekrar maça dönecek olursak, Belediyespor, sezonun ilk yarısındaki görüntüsünün aksine topu yere indirip ayağa oynamaya çalıştı. Elverişsiz zemine rağmen bunda da büyük oranda başarılı oldu. Yeni transfer Yakup’un, topun yere inmesindeki en büyük etkenlerden biri olduğunu gördük. Sezonun ilk yarısında o bölgeden oynayan Abdullah neredeyse her topu uzun oynadığı için Belediyespor geriden oyun kurmakta zorlanıyordu. Ancak, Tokatspor maçında bu görüntü yoktu. Hal böyle olunca top Belediyespor’da daha çok kaldı ve maçın ilk yarısı Çorum temsilcisinin üstünlüğü altında geçti.

5.dakikada penaltıdan golü atan Abuzer, 38.dakikada da zor pozisyonda fileleri havalandırarak Belediyespor için ne kadar önemli bir futbolcu olduğunu bir kez daha gösterdi.

NAPTIN EMRE!

Maçın ikinci yarısını ilk yarıdan ayrı değerlendirmek gerek. İki takım da çok sayıda oyuncu değişikliği yaptığı için kalite düştü. Hele 47.dakikada Emre Yüksektepe’nin gördüğü kırmızı karttan sonra maçın şekli şemalı iyice değişti. Bu kartın izahı yok. Emre’nin yaptığı büyük terbiyesizlik! Takıma ve Çorum’a ihanetten farksız. Hakeme küfrettiği için ceza alacak ve en kritik maçlarda takımı yalnız bırakacak. Yaptığı bu çirkin davranış, kulüp tarafından da karşılıksız bırakılmamalı.

Biri ilk yarıda olmak üzere 3 topu direkten dönen Tokatspor, buna rağmen oyunun hiçbir bölümünde kontrolü ele alamadı. Çorum Belediye 10 kişi oynamasına rağmen buna müsaade etmedi. En önemlisi, 10 kişi ile mücadele ettiği dönemde gol yemedi. Bu da, sezonun ilk yarısındaki kolay gol yeme hastalığının kısmen tedavi edildiğinin göstergesi olarak değerlendirilebilir.

Sonuç itibariyle, Çorum Belediye hem de bir üst ligde oynayan rakibini 2-0 gibi net bir skorla yenerek sezonun Pazar günü başlayacak ikinci yarısı öncesinde moral buldu. Artık darısı Tepecikspor maçına.

Orta saha için gerekli olan transfer yapılmamasına rağmen Tokatspor maçında bu eksiklik hissedilmedi. Umarım ligde de hissedilmez. Genel hatlarıyla yararlı bir hazırlık maçı oldu. Tek olumsuzluk, Emre’nin gördüğü kırmızı kart diyebiliriz. Transfer tahtasını açamayan Tokatspor’un işinin ise zor olduğunu düşünüyorum.

Maçın Ankara bölgesi hakemi Onur Bingöl kötü bir yönetim sergiledi. Penaltı, eylem ceza sahası dışında olduğu için penaltı değil. Golden sonra Abuzer rakip yarı alanda iken santra yaptırması, maça konsantre olamadığının en bariz örneğidir. Maçın genelinde kötü bir yönetim sergiledi. Sanırım yaptığı en doğru şey Emre’yi oyundan atması oldu.