Çorum Belediye, hem kendisi, hem de rakip takımın kazanmak zorunda olduğu maçta Körfez İskenderunspor’u ikinci yarıda İmam’ın attığı golle 1-0 yenerek play-off hedefine ulaştı.
Maçın ilk yarısında iki takım da kontrollü bir futbol sergiledi. İki takımın da stresli olduğu gözlerden kaçmadı. Çorum Belediye’nin orta sahada çok top kaybetmesi pozisyon bulmasına engel oldu. Oğuzhan’ın 30 metreden kullandığı serbest vuruşta kalecinin topu çataldan kornere çelmesi tribünleri ayağa kaldıran tek gol pozisyondu diyebiliriz.
İkinci yarıda iki takım da beraberliğin kendilerine yaramadığını hatırlamış olacak ki, pozisyonlar arttı. Orta sahalar daha çabuk geçildi ve ceza sahasına girişler kolaylaştı. Ancak son vuruşlar etkili değildi. Maçın hakemi Halil Sayın ve yardımcılarının inanılmaz ters kararları golün bir türlü gelmemesinde önemli etken olurken, futbolcular üzerindeki stresi de artırdı. Sahada futbolcular, tribünde taraftarlar saç baş yoldu.
Belediyespor aradığı golü 62.dakikada İmam’la buldu. Oğuzhan’ın kullandığı köşe vuruşunda arka direkte kafayla topu ağlara gönderen İmam, klasik hayati gollerinden birini attı. Sakat sakat oynamasına rağmen yaptığı kritik müdahalelerle de maça damga vuran oyuncu oldu.
Ligde kalabilmesi için kazanmak zorunda olan Körfez İskenderunspor yediği golden sonra Belediyespor’un da geriye yaslanması üzerine şuursuzca bastırmaya başladı. Belediyespor, rakibin geride bıraktığı boşluklardan yararlanamadı.
Maç sonunda gülen taraf Çorum Belediye oldu. Geçen sezon olduğu gibi yine play-off bileti alan Çorum Belediyespor’un başarısında taraftarın büyük katkısı oldu.
Maç bitiminde sahada dramatik görüntüler vardı. Belediyesporluların play-off bileti almalarına rağmen aşırı sevinç gösterilerinden kaçınıp ligden düşen rakiplerinin üzüntülerine saygı duymaları ve hatta üzüntülerine ortak olmaları takdire şayan bir davranıştı.
Belediyespor play-offa yükselerek 2.lig yolundaki öncelikli hedefine ulaştı. İnşallah önce Niğde Belediyespor’u, ardından da finali geçerek 2.lige yükselir ve hak ettiği yere ulaşır.
***
Pazar günü, yeni sezonda Çorum’u Bölgesel Amatör Lig’de temsil edecek takımı belirleyen baraj maçı vardı. Ortaköy Belediyesi Şapinuvaspor’la Osmancıkspor arasında oynanan ve oldukça çekişmeli geçen maçı penaltılar sonucu kazanan Ortaköy ekibi hedefe ulaştı. Son yılların yükselen değeri olan Ortaköy Belediyesi Şapinuvaspor’un bu göz kamaştıran başarısındaki en büyük pay hiç şüphesiz Belediye Başkanı Taner İsbir’e ait. Kendisini ve Ortaköy Belediyesi Şapinuvaspor’u kutluyorum.