Parkta her sabah spora çıktığımda işçilerle beraber mıntıka temizliği yaparım.

Bu sabah pet şişelerini, bira şişelerini ve poşetleri toplarken, poşet sandığım bir kediyi kavradım. Kedi kıyameti kopardı. Bir tarafımı tırmalamadan çimenlerin üstüne bıraktım. Kedi kendine gelince, baktı ki, abi tanıdık, mırıldanarak yanıma geldi, sanki, özür diledi. Hayvanlar gerçekten çok hassas yaratıklar. Onları sevin…

Hayat kargaşasından hey şeyi erteleriz. Bu günün işini yarına bırakmak tembelliktir. Erteledikçe işler yığılır, taşınamaz hale gelir.  

Sağlık ta öyle. “Bana bir şey olmaz” demeyin. Herkese her şey olur. Her yıl sağlık kontrolü yaptırın(Çekap). Pek çok arkadaşım sağlığını ihmal ettiği için erken gitti. 

Eczacı kızım Simten’in buz dolabına yapışık bir bir notta “Geçmiş, gelecek yoktur, sonsuz bir şimdi vardır.” diyor. Çok beğendim.

Meşhur Alman filozof Goethe ;

“İnsan her gün bir parça müzik dinlemeli, iyi bir şiir okumalı, güzel bir tablo görmeli ve mümkünse birkaç mantıklı cümle söylemelidir. “ der.

Müzik, şiir ve rubailer benden, tablo ve güzel konuşmayı sizlere bırakıyorum.

Bu sabah parkta Haydar Tatlıyay’ın Uşşak şarkısını okuyarak güne başladım.

Ömrümün gülüsün, gül ki, güleyim, / Sevmek günahsa, söyle de bileyim,

Sensiz yaşamaktansa ben öleyim, / Sevmek günahsa, söyle de bileyim…

 

Gençlikte duygular sel gibi çağlar, / Gönül, umudunu yükseğe bağlar.
Dengine düşmeyen, ömrünce ağlar, / Her güzel yerini bulmaz be oğul…
(Mehmet Postallı)

 

Sanmasınlar yıkıldık, / Sanmasınlar çöktük,

Bir başka bahar için, / Sadece yaprak döktük… (Mevlana)

Ben olmayınca bu güller, bu serviler yok,
Kızıl dudaklar, mis kokulu şaraplar yok.
Sabahlar, akşamlar, sevinçler tasalar yok.
Ben düşündükçe var dünya, ben yok, o da yok… (Ömer Hayyam)

1963 YILI ÇORUM LİSESİ MEZUNU

ARKADAŞLARIMIN DİKKATİNE,

İki hafta önce Çorum Haber’de, 25 Mayıs 2013 Cumartesi sabahı saat 10,00’da Çorum Lisesinde toplanarak 50.mezuniyet yılımızı kutlayacağımızı yazdım.

Daha sonra, Çorum Atatürk Lisesi Müdürü sevgili hocam Hasan Hüseyin Hastaoğlu’nun  gönderdiği 1963 Çorum lisesi mezunları listesinden 33 arkadaşıma ulaştım.

Hüseyin Özercan, Ayfer Tatarlı, Afif Yüncü, Avşar Şekerler, Erdal Atlamaz, Fehiman Dursun, Nevzat Özdağ, Aslan Mantı, Metin Cankurtaran, Yekta Yazıcıoğlu, Necdet Güllü, Necati Tutuk, Cengiz Güngör, Hüseyin Sofu,  Hüseyin Tüfekçi, Ahmet Karayel, Yalçın Tatarlı, İhsan Kuyucu, Necmi Hurku ve Mübeccel Ulukavak’a ulaşamadım.

Bu arkadaşlarımızı bilen, tanıyan varsa lütfen, 0533-6643353 numaralı telefonumdan beni arasınlar veya [email protected] e-posta adresime yazarak kendilerine ulaşabileceğim telefonlarını bildirsinler.

Haftaya ulaşamadığım diğer 20 arkadaşımın ismini yazacağım.

Daha önce telefonla ulaştığım arkadaşlarım da lütfen, 1963 mezunu arkadaşlarına bilgi vererek telefon zinciri oluştursun ve beni de bilgilendirsinler.

Bu sene 1963 mezunlarının 50. yılı, seneye 1964 yılı mezunlarının 50.yılı kutlamalarını yaparak, “Çorum Lisesi Mezunları” geleneği oluşturacağız.

Böylece Çorum lisemizi ve Çorum’u sürekli gündeme taşıyarak vefamızı, sevgimizi,  saygımızı ve Çorum dayanışmamızı göstereceğiz.

                                                                       20 ŞUBAT 2013