Hani, Hoca kaybolan eşeğini,türkü söyleyerek arayıp, gezermiş. Komşuları merak etmiş: “Hoca hem eşeğini arıyor, hem türkü söylüyorsun. Bu nasıl iş?”
Hoca “Şu dağın arkasında bir umudum var. Orada da bulamazsam, siz o zaman görün bendeki feryat figanı.” demiş.
Şimdi, 30 Mart Yerel Seçimleri de,Türkiye’miz için o dağın arkası gibi sanki.
17 Aralık’ta, Başbakan, dört Bakan ve oğullarının zan altında kaldığı “rüşvet ve yolsuzluk” olaylarının ayyuka çıktığı ülkemizde, yolsuzluğa bulaşanların da, aklı başında vatandaşların da, tek umudu, o dağın arkası, yani 30 Mart.
Rüşvet ve yolsuzluğa bulaşanlar, yerel seçimle halk yargı görevi yapacakmış gibi bir algı oluşturmaya çalışıyorlar.
Halkın yıllar içinde, giderek,ahlak,namus,dürüstlük anlayışının yozlaşmasına güveniyorlar herhalde.
Ayrıca da seçim hilelerine.
Son günlerde fazlaca duyulduğu üzere,ilgisiz yerlerde fazladan yazdırılan seçmenler,ölü seçmenler ,fazladan basılan oy pusulaları , elektrik kesintileri, bilgisayar hileleri gibi.
Amerika’da bile 72 saatten önce seçim sonuçları kesinleşmezken,bizim gibi ulaşım sorunları olan bir ülkede,3 saatte sonuçlar nasıl kesinleşebiliyor acaba?..
Bir de,Başbakanımız mitinglerden birinde,muhalefet için,”Bunlar her türlü sahtekarlığı yapar,aman sandıklara sahip çıkın,dikkatli olun.”demez mi?..
Geçenlerde yine bir mitingde,daha önce diktatör dediği,ayyaş dediği İnönü’nün,meşhur sözünü kullanarak “Namuslular da en az namussuzlar kadar cesur olmazsa,o memleket batar.”demesine ne demeli.Gerçekten şaka gibi.
Ya AKP’li bir milletvekilinin yolsuzluklar için,”Bırakın insanlar günah işleme özgürlüğünü kullansınlar.” sözü artık kendilerini aştıklarını göstermiyor mu?!!
İyice ters yüz olduk.Algı depremi yaşıyoruz.
Cemaate güçleri yetmiyor,nerede ise muhalefeti yargılayacaklar.
Bu taktiklerinde başarılı oldular ki,anketlerde oyları büyük oranda düşmemiş görünüyor.
Danışmanları süper doğrusu.Başbakana Hitler’in Propaganda Bakanı Dr.Goebbels’in ilkelerini uygulatarak son derece başarılı oluyorlar… Suçu kabullenmemek,sürekli yalan söyleyerek insanların beynini yıkamak ve etkilemek,karşı tarafı suçlu göstermek gibi taktiklerle…
Gerçekten de karşı tarafa kendini suçlu hissettirecek kadar sözlü saldırıda bulunmakta, sürekli gerilim yaratmaktalar.
Seçim günü yaklaşırken,elbette aklı başında ve bilinçli seçmenin yapacağı ve çevresini de uyaracağı şeyler var.
Özellikle doğru oy kullanmak gibi.İllerde ,ilçelerde hangi muhalefet partisinin oy oranı fazla ise , o partinin adayını desteklemek en akıllıca olanı,
Yani Atatürk düşmanlarını,rüşvetçileri tavsiye etmenin yolu Atatürk paydasında birleşmekten geçiyor,şüphesiz.