Pazar sabahı Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu’nun Şef Fatih Salgar yönetiminde Cemal Reşit Rey (CRR) konser salonunda verdiği konsere gittim.
Koro, Sazkâr, Karcığar, Hisarpuselik, Hicaz ve Kürdilihicazkâr makamında şarkılarla İstanbul’un vefalı ve seçkin müzikseverlerine güzel bir müzik ziyafeti verdiler.
Solist Hakan Hataylı, Hicaz makamında 3 şarkı, diğer solist Ufuk Caba da Hisarpuselik makamında 3 şarkı okudu.
Korodan emekli olan TRT ses sanatçısı Galip Çolakoğlu’na plaketini AKP İstanbul Milletvekili hemşehrimiz Feyzullah Kıyıklık, diğer emekli TRT ses sanatçısı Fettah Cankurtaran’a da plaketini İstanbul Üniversitesi korosunun efsanevi şeflerinden sevgili hocamız Süheyla Altmışdört verdi.
Merkez Bankası Başkan Yardımcısı hemşehrimiz Necati Şahin de konserdeydi. Arada konuşup hasret giderdik.
Maalesef, salonun yarısı boştu. Gelenlerin pek çoğu da 60 yaş üstü beyefendi ve hanımefendilerden oluşuyordu.
Korkarım Klasik Türk müziği bizim kuşakla beraber yok olup gidecek.
Daha sonra, Yeni Levent Anadolu lisesi Müdürü Osmancık’lı Mehmet İsmail Şahiner’in davetiyle lisenin pilav gününe katıldım.
Akşam da televizyonda Beşiktaş-Osmanlıspor maçını izledim. Güzel bir maç oldu.
Beşiktaş kongre üyesi damadım Taner Döven, torunlarım Berke ve Kaan Döven de maça gitmişlerdi. Beşiktaş’ın maçı kazanarak şampiyon olmasına çok sevinmişler.
Beşiktaş’ta Şenol Güneş, mütevazı kadrosunda general-asker karmasını çok iyi harmanlayarak başarılı oldular ve haklı bir şampiyonluk kazandılar.
Bir Galatasaray’lı olarak Beşiktaş’lıları kutluyorum.
Avrupa çapında generallerden oluşan Fenerbahçe’de koşan asker az olduğu için başarılı olamadılar. Dünya çapında yıldızlardan kurulu Fenerbahçe futbol takımını adı sanı duyulmamış bir hocaya teslim ederseniz sonuç böyle olur.
Şampiyonluğu kaçırarak hayal kırıklığı yaşayan Fenerbahçe’yi sevgili skor basınımız yine de şampiyon olmuş gibi yere göğe sığdıramaz!
Galatasaray’ı hiç sormayın! Galatasaray yönetimiyle, futbol takımıyla tam bir umutsuz vakaydı bu sene. Başkan yardımcısı Cengiz Özyalçın ağabeye telefon açarak “Cengiz bey, Hamza hocayı neden gönderdiniz?” dedim.
“Mehmet bana yorum yaptırma” dedi.
Eski Kadıköy Belediye Başkanı ve CHP Milletvekili olan Cengiz Özyalçın ağabey, Kadıköy’ün akciğeri olan 120 dönümlük Selamiçeşme Özgürlük parkını Kadıköy’lülere armağan eden mübarek bir insan. Belediye Encümeninde parkı Fenerbahçe kulübüne vermek için yapılan oylamada Cengiz bey, “arkadaşlar buranın sahipleri bu parkı halkın istifadesine sunmak için bağışlamışlar, Fenerbahçe’ye verirsek halktan hiç kimse buraya giremez” diyerek, buranın halka açık park olmasını sağlamış. Her sabah yüzlerce insan spor yaparken, özellikle hafta sonları binlerce insan, çoluk, çocuk Cengiz Özyalçın’ı sevgi, saygı ve dualarla anıyorlardır mutlaka.
Önümüzdeki Pazar akşamı (22/5/2016) saat 20.00’de de mensubu olduğum Adnan Mungan, Dostlar Musiki topluluğu olarak Yeditepe Üniversitesi İnan Kıraç salonunda bir konser vereceğiz. Acemkürdi ve Zeki Müren şarkılarından oluşan konserimize o tarihte İstanbul’da olacak hemşehrilerimizi bekleriz.
Rubailerin babası Ömer Hayyam’ı bir dörtlükle anarak aziz ruhuna Fatiha yollayalım.
Ömer Hayyam rubaiye can vermiş, yaşıyor,
Hikmetli sözleriyle çağları aşmış, taşıyor,
Bir ömürde bin yıl yaşamış gibi Hayyam,
Hayata hikmet katıp, felsefeyle anlatıyor…(Mehmet Özata)
18 Mayıs 2016