84 Milyon nüfuslu koskoca bir ülkeyiz. Haliyle ülkenin ekonomi, sağlık, eğitim, ulaşım… Daha pek çok sorunu vardır. Önemli olan bu sorunlara önleyici ve faydalı çözümler getirmektir. Mevcut iktidarımızın bu sorunlara getirdiği kesin çözümler konusunda kimse eline su dökemez!
Özellikle büyük şehirlerimizde trafik çok ciddi sorundu. Mevcut iktidar bu sorunu çok ustaca çözdü, doğrusu maşallah, yaptığı zamlarla çoğu vatandaş artık trafiğe çıkamıyor. Petrolün litresi 30 lira olmuş. Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım AŞ’nin (TPPD) açıklamalarına göre, son altı aydaki artış oranı yüzde 192 olmuş. Ne güzel ülkede yakınacak bir trafik sorunumuz kalmadı!
Bu asla akıllanmaz solcular ve muhalefet tutturmuş; “Ülkede bir açlık sorunu var” diye. Fakat çözümü de var. Vaktiyle bu soruna en akılcı, en bilimsel, verimli çözümü Emine Erdoğan Hanım getirmişti. “Porsiyonlarınızı küçültün” ben şahsım adına bu son derece akılcı çözüme naçizane ve birazda katkım olsun filan diye “Midemize düğüm kesin çözüm” olabilir,  kabul buyururlarsa başlıklı bir makale yazmıştım,. Ne güzel açlık sorunu, “porsiyonları küçülterek” çözülmüş oluyor!
Diğer taraftan açlık sorununa televizyonlarda açık oturumlara katılan akıl hocalarımızın da, yabana atılmaz önerileri vardı. Peygamber efendimizi örnek gösteriyor ve diyor ki; “Peygamber Efendimiz de masadan aç kalkarmış. Midesinin üçte birini boş bırakırmış” Oh oh ne güzel, Peygamber Efendimizin üçte birini boş bıraktı yerde, bize üçte ikisini midenin boş bırakmak Allah’ın emri sayılır. Ölecek değiliz ya, işte bir başka seçenek daha, ne güzel ne güzel!
Açlığa çözümde seçenek bitmiyor, eh TBMM’iz boş duracak hali yok ya TBMM kürsüsünde konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın AKP sıralarına seslenerek “Arkadaşlar millet aç, perişan. Evet, herkesin midesine bir şey giriyor, kuru ekmek giriyor” sözlerine AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin, “O zaman aç değil demek” yanıtını vermişti. Haksız mı? Millet tok. (!) Kuru ekmekle de doyulur, fakat muhalefetin gönlünü ve ruhunu doyuramıyoruz. Bu da iktidarın bir başka çözümü olarak tarihe geçti, ne güzel ne güzel!
Ülke de ucuz et, süt, ekmek kuyrukları uzayıp gidiyor. Gazeteciler ve muhalefet sanırsın kıtlık var gibi bunları haber yapıyor! Çözüm getirmek gerekirdi. Kestirme çözüm; Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun’dan geldi: “Çok uzun kuyruklar oluşuyordu bu yüzden ete zam yaptık” çözüm ustaca ve son derece akılcı! Ne güzel ne güzel!
Doğalgaza gelen zamlarda “kombiyi kısın, kışın ev içinde ince giymeyin atletle dolaşmayın” önerilerini de yadsımayalım.  “Sebze ve meyveyi mevsiminde yiyin, pazara öğleden sonra gidin. Domatesi, salatalık ve patlıcanı… Taneyle alın” önerilerini de çözüm için yabana atmamak lazım! “Mumla aydınlanmak veya elektrik lambalarının gücünü düşürmek” elektrik tüketimini azaltmak da geçim sıkıntılarına çözüm önerileri!
Görünen gerçek “Yaparsa AKP yapıyor” Çözümsüz hiçbir konu yok, verdiğimiz oylar, küçük porsiyonlar, kısılmış kombi, düşük güçlü ampul, taneyle domates, geçme garantili yol, köprü, yatma garantili hastane, trafik sıkışıklığına çözüm... Olarak geri dönüyor! Daha ne olsun?