Çorum Belediye, Cumhuriyet Bayramını kutladığımız günde Kocaelispor’u 4-2 gibi net bir skorla yenerek Çorum halkına ikinci bir bayram sevinci yaşattı. Lider Uşakspor’un da yenilmesi üzerine zirve ile aradaki puan farkı ikiye indi.

Hafta içerisinde Trabzonspor’la oynadığı Ziraat Türkiye Kupası maçını 6-0 kaybederek elenen Çorum Belediyespor’un Kocaelispor karşısında ne yapacağı merakla bekleniyordu. Ama korkulan olmadı. Çorum Belediye 4-2 kazanarak 3 puanın sahibi oldu.

Çorum Belediye’nin maça iyi başladığını söylemek mümkün değil. İlk 15 dakikada yanlara ve geriye oynayan Çorum Belediye, kontrollü bir oyunu tercih etti. İlk golü, 15.dakikada Kocaelisporlu Kadir’in yaptığı yan pasta Doğan Can’ın araya girmesiyle buldu. Golden sonra rakibin beraberlik için ileri çıkmasıyla daha etkili olmaya başladı. 32.dakikada günün başarılı ismi Taner’in şutunu kaleci Yusuf çıkarttı.

40.dakikada Çorum Belediyespor kalecisi Ramazan büyük bir hata yaptı. Kadir’in kullandığı serbest vuruşta tuttuğu topu elinden kaçırınca İshak golü attı. Belediye, golün şokunu erken attı. 1 dakika sonra savunmanın arkasına sarkan Taner, kaleci Yusuf’u da çalımlayıp topu boş kaleye gönderdi ve Çorum Belediye’yi bir kez daha öne geçirdi.

İkinci yarıya atak başlayan taraf Kocaelispor oldu. Ayağa paslarla oyunu Çorum Belediye yarı alanına yıktılar. 57.dakikadaki karambolda önce Burak Özbakır, ardından Hamza ile yararlanamadılar. 68.dakikada Abuzer’in getirdiği topta Doğan Can’ın ilginç golü ile farkı ikiye çıkartan Çorum Belediye rahatladı. Golden sonra iki takım da orta sahayı rahat geçti. Kocaelispor Çorum Belediye kalesi önünde daha çok görülmeye başladı. 87’de savunmada Akın’ın büyük hatası sonucu Burak Özbakır’ın şutunu kaleci Ramazan mükemmel çıkartarak rakibe gol şansı tanımadı.

Oyuna son dakikalarda oyuna giren Erhan, ön liberoya geçen Abdullah’ın yerine savunmada görev yaptı. 90+2’de ceza sahasına yapılan ortada top Erhan’ın eline çarpınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı İshak gole çevirince skor 3-2 oldu.

90+5.dakikada Murat Hacıoğlu’nun pasında Özgür santrası olmayan golü attı ve maçın skorunu 4-2 olarak belirledi.

Çorum Belediye, coşkulu oynadığı maçta 3 puanın sahibi olurken, beni umutlandırdı. Grubun en golcü takımı unvanını da ele geçiren Çorum Belediye, bu hafta Hatay deplasmanında Payasspor’la oynayacak. Deplasmanda çok başarılı bir performans sergileyen Çorum Belediye’nin yine kazanıp yoluna devam edeceğine inanıyorum.