ÇORUM HABER, yarın yayın hayatında 33.yılına giriyor.

Gazetede benim de 7. yılım. Göz açıp kapayıncaya kadar geçmiş bir 7 yıl…Eminim, gazetenin kurucusu Mehmet Yolyapar için de, 33 yıl böyle bir çırpıda geçmiştir.

Ama hiçbir gününün boşa geçmediğinden de eminim. Benim bu çatı altında bulunduğum süre, hep dolu dolu geçti çünkü. Her an, Çorum için iyi ve yararlı şeyler üretme ve Çorum’un sorunlarına sahip çıkma çabasıyla verilen mücadelenin tanığı oldum, içinde bulundum, katkı sağlamaya çalıştım.

*

Her şeyden önce Mehmet Yolyapar, rafine bir kişilik.

İyi niyetini, dürüstlüğünü, centilmenliğini, birazcık tanıyan herkes bilir. Yine, “kadına pozitif ayrımcılık” konusundaki samimiyeti de, gazetemizi izleyen okurlar tarafından da kolayca farkedilebilir.

Gazete çalışanları için de, kimi zaman baba, ağabey, kimi zaman arkadaştır. Belki bu yanı, dışarıdan gereği gibi görülemeyebilir.

Kendisinin yönetiminde, bir aile ortamında çalışmanın huzuru içindeyiz.

Zannederim, bu huzurlu atmosfer, gazetemizin genel performansına da yansıyordur.

*

ÇORUM HABER’in temel ilkelerine gelince:

Bu gazete, Atatürk ilkelerine bağlı, cumhuriyet değerlerinden asla sapmayan, çağdaş ve vatansever bir gazete. Din, dil, ırk, mezhep ayrımı gözetmeden, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tümünü eşit ve onurlu bireyler olarak gören, seven ve sayan…Her türlü bölücü ve yıkıcı akımın karşısında, tam bağımsızlığı, barışı, demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü benimseyen…Çorum’un kalkınması, güçlenmesi, büyümesi ve Çorumluların refah içinde, mutlu yaşaması için çaba harcayan bir gazete.

Önyargılarına esir olanlar dışında, her bir Çorumlu da, ÇORUM HABER’in bu özelliklerini bilir, takdir eder.

Gazetemizin elbette bir duruşu var; “Atatürkçüyüz” deyince zaten bu bir çizgiyi ifade ediyor.

Ama, ideolojik saplantılarımız ve siyasi husumetlerimiz yok.

Her konuda yapıcı olmaya ve objektif davranmaya özen gösteriyoruz.

Tüm arkadaşlarımla birlikte bu anlayış içindeyiz.

*

Dışarıdan pek çok kişi de söylüyor, ama içinde bulunan bir kimse olarak ben de diyorum ki, Çorum’un barışı, huzuru, iyiliği için ÇORUM HABER’e ihtiyaç var.

Onun için ÇORUM HABER, büyümeye, güçlenmeye devam etmeli.

Çorum’a güzel bir gelecek kuracaksak, bunda ÇORUM HABER’in çok önemli katkıları olacaktır çünkü.

Gazetemle birlikte, Çorum’a hizmet yolunda nice yıllara…