Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla basın mensuplarına verdiği öğle yemeğinde konuşurken, “Çorum’un imajını güçlendirmeliyiz” demiş.

Bu net ve yalın cümle, 25 Temmuz Perşembe günü gazetemizin 1. sayfadaki başlığını oluşturdu.

Çorum’un imajını güçlendirmek, yıllar yılı her platformda dillendirilen, kimsenin aksini düşünemeyeceği veya söyleyemeyeceği bir büyük hedef…

Büyük hedeflere de zaten büyük düşünülerek ulaşılabilir.

Biz gazete olarak, hayallerimizin peşinden koşmayı ilke edindiğimiz için, ileri hedefleri hep benimseriz, takdir ederiz, destekleriz.

Elbette Çorum’un imajını güçlendirmeliyiz, ama nasıl?

*

Basın İlan Kurumu Samsun Bölge Müdürü Mustafa Bayraktar’la sohbet ederken, “Kadeş Meydanı” önerimizden bahsetmemiz üzerine, “Kadeş”in müthiş değerli bir marka olduğunu söyledi.

Kadeş’in “insanlık tarihinin ilk yazılı barış antlaşması” ve “kadın-erkek eşitliğinin ilk tarihsel belgesi” olduğunu sık sık tekrarlıyoruz.

Unutmamak, unutturmamak adına…

“Hitit” ve “Kadeş” gibi dünya markalarına, eşi bulunmaz tarih hazinelerine sahibiz.

Böyle değerlere sahip olup da bunlardan yararlanmamak, akıl işi değildir.

Çorum’un imajı da, “biz büyük bir uygarlığın mirasçısıyız” bilinci içinde, dünyanın tanıdığı simgeler öne çıkarılarak güçlendirilebilir.

*

ÇORUM HABER’in temel hedeflerinden biri, Çorum’u bölgesinin kültür ve sanat merkezi haline getirmektir.

Çorum, dünyanın merkezidir.

Çorum, uygarlık başkentidir.

Çorum, barış kentidir.

Ve Çorum, kültür-sanat kentidir.

İşe buradan başlarsak, bu değerler üzerinde birleşirsek, bu bilinçle toplumsal dayanışmamızı sağlarsak, Çorum’un imajını da hızla, olumlu yönde değiştiririz. Bu değerleri belleklere kazırız, dünyanın dört bir yanına Çorum’un adını duyururuz.

*

Çorumluların dayanışması adına “ilk”leri ÇORUM HABER başlatmış.

Yine kültürel ve sanatsal pek çok organizasyona ÇORUM HABER imzasını atmış.

Çorum’un imajına katkı sunma adına, başlatılacak seferberlikte de, ÇORUM HABER’in en ön safta yerini alacağından hiç kimsenin kuşkusu olmamalıdır.