Hakiki Çorum sevdalısı arkadaşım, dostum Sayın Abdulkadir Ozulu, Çorum Hâkimiyet’teki 13.07.2012 tarihli yazısında, “Çorum Büyütülmüyor Bilmem Nedendir” diye yazmış, yazmış ta benim de yarama tuz basmış.

Benden 5 yıl sonra doğan Sayın Ozulu’nun Çorum’la ilgili yazdıklarını ben de aşağı yukarı biliyorum. Dert bir değil elvan elvan.

Çorum’un Çorumlunun derdi sahipsizlik, birlik ve beraberliğin yeteri kadar olmayışı, büyük düşünülemeyişi ve büyük adam yetiştirilememesi.

Sayın Ozulu’nun yazdıklarını yani bu güne kadar yapılmayanları Çorumlu elbirliği etse, vaktinde eğitime, işine eğilip gereken önem verilseydi Çorum büyürdü.

Bir de bu konuda devlet ve hükümetten gereken yardım şimdiye kadar alınamadı - alınamıyor. Devlette ve hükümette bu işleri yapacak adamımız yok.

Bakanı olmayan şehirler öksüz şehirlerdir, ben bunu bilir bunu söylerim.

Milletvekillerini seçerken kayıtsız şartsız bakan olacak insanları seçmeliyiz.

Adayları parti başkanları seçiliyormuş, doğru ama onlara doğru insanları liste başı yaptırma baskısını da halkımız yapmalıdır. Baskı ve ısrarların arkası kesilmemeli ve ağlamayana meme verilmediği unutulmamalıdır.

Daha önce de 3-4 defa yazdım, mesela Sayın Şükrü Kızılot Çorum’dan milletvekili olmalı, Maliye Bakanlığını yürütmeli ve birikimleriyle Türkiye ve Çorum’a çok şey kazandırmalıdır.

Bu düşünce bütün kesimlerce benimsenmeli ve hemen gelecek seçim için şimdiden gerekli girişimler yapılmalıdır. Çorum’un parti başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf  Birlikleri, hatta muhtarlıklar konuya el atmalıdırlar.

Çorum yüzyıllarca Sivas’a, Amasya’ya, Yozgat’a ve Ankara’ya bağlanan bir ilçe olmuş. İşte asıl dert buradan başlıyor, ancak 1924’de vilayet olmuş.

Yukarda saydığım vilayetler o zaman da şimdi de hep önemli idarecileri yetiştirmesiyle ve Türkiye’yi idare eden adamlar vermesiyle bu mevkilere gelmişlerdir.

Çorum yolların geniş, meydanların büyük olduğunu bilen, ufku geniş, ileriyi gören, derdini anlatan, yarasını sardıran insanları seçmeyi bilmelidir. Yoksa 70-80 senedir olduğu gibi yine lafla avutulur.

El eli yumalı, el yüzü yumalıdır ve el eli tutmalı kuvvet doğmalıdır. Gayret hepimizden olmalıdır.

 Çorum sevdalısı, dostum Sayın Abdulkadir Ozulu zihnin açık, kalemin kuvvetli, yazıların devamlı olsun inşallah.

Evet gayret hepimizden yardım yüce yaratandan inşallah.

Saygı ve sevgilerimle.