Geçtiğimiz hafta deplasmanda üst üste oynadığı Çankırı Belediye ve Kırşehirspor maçlarında, Teknik Direktör Cevdet Uzunköprü’nün yanlış takım tertibinin yarattığı olumsuzluklar sonucunda ancak 1 puan alabilen Çorumspor, Pazar günü sahasında Trabzon Karadenizspor ile oynadığı 6 puan değerindeki maçta da, Cevdet Hoca’nın hatalı takım tertibi yüzünden kötü oynamasına rağmen bu defa da şans faktörüyle çok önemli bir galibiyet aldı.

Çorumspor maça iyi başlayamadı. Trabzon Karadenizspor ilk dakikalarda deplasmanda oynamanın psikolojisi içerisinde kendi yarı alanında kalıp pres sonucu kazanacağı toplarla çabuk hücum edip ileride Emre ile gol bulmayı hedefledi. 7. dakikada, duran bir top varyasyonu sonunda Emre’nin ayağından gelen gol Çorumspor’a erken skor avantajı sağladı. Konuk takım, iyi başladığı maçta hiç beklemediği bir anda kalesinde gördüğü golden sonra bütün riskleri alarak yüksek tempolu ofansif bir futbol oynamaya başladı. Çorumspor savunmasının solunda Fatih’in hücuma çıktığında geri dönememesi ve topları olumsuz kullanması konuk takımın tüm ataklarını Göksu ile bu bölgeden geliştirmesine neden oldu. Ali Köse, Fatih’in açıklarını kapatmakta zorlanırken, çok efor sarfetti. 11. dakikada Karadenizspor’dan Emre’nin topu direkten dönerken, kaleci Hüseyin sadece seyretti. Bu dakikada şans faktörü Çorumspor’un yanındaydı. Çorumspor, ikinci gol şansını 42. dakikada Aydın Tuna ile buldu ancak yararlanamadı. Devre sonuna kadar Çorumspor ecel terleri döktü. Çorumspor’un skor avantajına rağmen mahkum oynamasının nedeni, Aydın Tuna ve Cemal’in pres yapmayıp topları olumsuz kullanmalarıydı. Emre ileride yalnız kaldığı gibi, çoğu zaman da savunmasına kadar gelip top almak zorunda olunca etkisiz kaldı.

İlk yarıda aksayan, hakem ve arkadaşlarıyla sürekli diyaloga girip sarı kart gören Fatih’in değişeceği yönündeki beklentimiz boşa çıktı.

İkinci yarıda yine atak oynayan taraf konuk takımdı. 47. dakikada Hüseyin’in elinden sektirdiği topu savunma son anda çıkartırken, yürekler ağızlara geldi. 1 dakika sonra Göksu’nun yakın mesafeden sert şutunda topun Hüseyin’in üzerine gitmesi büyük şanstı. Dalga dalga gelişen ataklarla konuk takım gol ararken, Çorumspor 62. dakikada geliştirdiği ani atakta, sahanın başarılı isimlerinden Ali Köse’nin şık golü ile farkı ikiye çıkarttı, rakibin gardını düşürdü. Bu gol Çorumspor’u çok rahatlattı. Rakibin hızı kesildi, morali bozuldu. Konuk takım fizik olarak da oyundan düşünce Çorumspor ilk yarıda yapamadığını 2-0’dan sonra yapmaya başladı. Ayağa paslarla top gezdirip zamana oynadı. 90 dakika bitiminde de sahadan 2-0 galip ayrılarak çok önemli bir galibiyet aldı.

Kalede Hüseyin hiç güven vermezken, savunmanın sağında Erkam, savunmanın göbeğinde Ömür, orta sahada Ali Köse, ileride ise Emre Çorumspor’un göze batan oyuncularıydı. Teknik Direktör Cevdet Uzunköprü’nün Fatih’i 90 dakika boyunca sahada tutmasını, sol kanat oyuncusu Vedat’ı kadroya bile almamasına benim gibi birçok futbolsever de anlam veremedi.