Yükselme Grubu’ndaki ilk galibiyetini önceki hafta sahasında Tokatspor karşısında alan Çorumspor, ilk deplasman puanını da Akhisar Belediye’den aldı. Altın değerindeki bu 1 puan, özgüven açısından son derece iyi oldu.

Çorumspor, maça tutuk başladı. Bir türlü organize olamayan kırmızı-siyahlılar, ileri uçta Doğan’ı marke etmekte zorlandılar. İlk 20 dakikada büyük bir baskı yinen Çorumspor, 15. dakikada da Doğan’ın attığı golle yenik duruma düştü.

Teknik Direktör Ali Güneş’in devre arasındaki uyarıları işe yaramış olacak ki, Çorumspor ikinci yarıda bambaşka bir hüviyetle mücadele etti. Devrenin hemen başında gelen beraberlik golü moralleri yükseltirken, rakip takımda bir panik havasına neden oldu. Direnci artan Çorumspor, 65. dakikada galibiyet golünü buldu. Yükselme Grubu’nda, deplasmanda ilk kez bir maçta 2 gol atan ve ilk kez öne geçen Çorumspor ilk galibiyetini alacak diye beklerken, Uğurtan’ın 80. dakikada gördüğü kırmızı kart Çorumspor’u eksik bıraktı. Bu durum Akhisar’a moral oldu ve beraberlik golü için daha çok bastırmaya başladılar. 83’te yenen golle karşılaşma 2-2 biterken, Çorumsporlular, galibiyeti kaçırmanın üzüntüsü ile ilk deplasman puanına sevinemediler bile.

Sonuçta, deplasmanda alınan her puan altın değerindedir. Bir yerde deplasman fobisini de yenen Çorumspor’un, bundan sonraki maçlarda daha iyi olacağını ve alacağı başarılı sonuçlarla son haftaya kadar yarışın içerisinde olacağını tahmin ediyorum.

Maç öncesinde centilmenlik adına çok güzel görüntüler vardı. Akhisarlı taraftarların, Çorumsporlu taraftarlara ve futbolculara çiçek vermesi, takımların el ele tribünleri selamlamaları gerçekten görülmeye değerdi.