Çorumspor, bunaltıcı ve sıcak bir havada, play-off için çekiştiği rakibi Göztepe’yi 2-1 yenerek Bank Asya 1.Lig’e yükselme umutlarını Antalya’da yapılacak olan play-off maçlarına taşıdı.

Ufuk’un ayrılması, Eren’in de sezonu kapatması üzerine santrforsuz kalan Çorumspor’un, iki farklı galibiyete ihtiyacı olan Göztepe karşısında işi zordu. Ancak son haftaların formda oyuncusu Ferdi ve Aydın’ın mükemmele yakın oyunu ile bu açığı kapattı. Bu iki futbolcunun attığı gollerle de Antalya biletini aldı.

Çorumspor, tek farklı yenilginin bile yettiği maça hızlı başladı. Henüz 2. dakikada Aydın’ın yaklaşık 20 metreden kullandığı frikikte kaleciye rağmen top filelerle buluşunca 1-0’lık skor üstünlüğü elde etti. 5. dakikada ki bence maçın kırılma anıydı, Çorumspor savunmasında adam paylaşımındaki sıkıntıdan dolayı M.Akif penaltı noktası üzerinden topu kaleci Hüseyin’e nişanladı.

Çorumspor golü attıktan sonra geriye fazla yaslandı. İleride top tutamayan, orta sahada da Veysi ve Cemal’in çok top kaybetmeleri nedeniyle oyun Çorumspor yarı sahasında oynandı. 12. dakikada sağdan gelişen Göztepe atağında, Murat Berge ortaladı, arka direkte Burhan uygun durumda topu kafayla auta attı.

32. dakikada Aydın’la başlayan Çorumspor atağında, Ferdi’nin ara pasında Ali Köse’nin kaleciyi geçen topunu savunma çizgiden çıkartırken, Çorumspor için büyük şanssızlıktı.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf yine Çorumspor oldu. 59’da Aydın’ın mükemmel pasında Ferdi uygun durumda topu auta attı. 70’te Aydın’ın kullandığı frikikte kaleci bu kez topu çataldan çıkartıp gole izin vermedi.

73. dakikada, Çorumsporlu taraftarların “Göztepe kümeye” diye tempo tutmaları üzerine Göztepeli taraftarlar adeta çıldırdı. Tribünde koltuk bırakmayıp sahaya atan Göztepeli taraftarların çıkarttığı olaylar nedeniyle maç 6 dakika durdu. Bu görüntüler, fair-play ruhuna aykırı görüntülerdi. Gerçekten çok üzücüydü.

80. dakikada gelişen Göztepe atağında, sahanın en kötü isimlerinden biri olan Erkam seyredince, Murat Berge ortaladı, ön direkte Burhan kafayla topu filelere göndererek skora denge getirdi.

Son dakikalarda Çorumspor net pozisyonlardan yararlanamadı. 90+6’da Göztepe savunmasının bir türlü uzaklaştıramadığı topu Ferdi filelere göndererek skoru 2-1 olarak belirledi.

Çorumspor, iyi oynamasa da, hırslı ve istekli oyunu ile istediğini elde eden taraf oldu.

Bundan sonra iş yönetime düşüyor. En azından bir kısım alacakların daha ödenerek Antalya’daki play-off maçları öncesinde morallerin yükseltilmesi gerekir diye düşünüyorum.

Bu arada, bir Fenerbahçeli olarak Bursaspor’un şampiyonluğunu da kutluyorum.