Çorumspor yine bir kongre sürecine girdi, yine sözde yönetime talip adayların isimleri havada uçuşmaya başladı. Şu bir gerçek ki, Çorumspor kongreleri öncesinde, hep iki aday vardır. Biri Enver Şen, diğeri Fikret Gazel… Fikret Gazel kongre salonunda, son anda çekildiğini açıklar ve beklenildiği gibi Enver Şen başkanlığında bir yönetim oluşur. Son yıllarda bu neredeyse gelenekselleşti.

Şimdi önümüzde 3 Temmuz’da yapılacak olan olağanüstü bir genel kurul var. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki, göreve kim gelirse gelsin, Belediye desteğini arkasına almak zorunda. Yoksa 1 ay sonra bir kongre daha yapılır. Bu yüzden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü kimi işaret ederse Başkan o olacak.

Duyumlarıma göre ki, kaynak sağlam, İbrahim Eceviş veya Osman Müftüoğlu başkanlığında Çorum önde gelen işadamlarının ağırlıkta olduğu bir liste hazırlığı konusunda çalışma yapılıyor.

İçerisinde bulunduğumuz kongre süreci aslında Çorumspor için iyi bir fırsat. Bu süreçte Çorumspor enine boyuna masaya yatırılmalı. Önce, Çorumspor Çorum için gerekli mi, değil mi o tartışılmalı. Gerekliyse ona göre bir yol haritası belirlenmeli. Yok, gerekli değilse ona göre hareket edilmeli. Yoksa her sene çöpe giden milyon liralara yazık.

Çorumspor son iki yıldır Yükselme Grubu’nda mücadele etme başarısı gösteriyor. Yani 2.ligde oynayan 54 takım arasında ilk 9’a giriyor ve Bank Asya’nın eşiğinden dönüyor. O zaman başarılı demek. Öküz altında buzağı aramaya gerek yok.

Demek ki, yapılan bazı yanlışlar takımın hedefe varmasına engel. Oturup o yanlışları nasıl giderebiliriz diye istişare etmek lazım. Doğrusu bu. Ama daha önce de birçok kez ifade ettiğim gibi, Çorum çok garip bir yer. Hedefe giden yolda hızını almış birini geçmek için onun kadar çalışmak yerine çelme takarak onu geçmeye çalışmak daha kolaycıl geliyor. Bakıyorsunuz, bir dönem önce yönetimde görev alan biri, bir dönem sonra Çorumspor’un baş muhaliflerinden biri oluverip çıkıyor karşınıza. En çok buna hayret ediyorum.

Muhaliflik yaparken, Çorumspor gerçeğini iyi bilmek lazım. Nedir Çorumspor gerçeği? Çorumspor’un 4 milyon lira civarında borcu var ve can damarı İddia gelirleri hacizli. Bu durumda tek gelir kapısı yol boyu otoparklar ve bağışlar. Ama bakıyorsunuz 1 liralık otopark ücretini vermemek için görevliyle kavga eden de eski bir Çorumspor yöneticisi, İçişleri Bakanlığı’na dilekçe veren de yine eski bir Çorumspor yöneticisi. Sonra bakıyorsunuz en çok konuşan da, eleştiren de yine O.

Çorumspor tüm bu olumsuzluklara rağmen son iki yılda Yükselme Grubu’na çıkıp Bank Asya 1.Lig’in eşiğinden döndüyse bu bile büyük bir başarıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Eleştiri elbette olacak. Ama yapılan eleştiriler yapıcı ve yol gösterici olmalı. Zaman zaman ben de yönetimi eleştirdim. Ama bunlar hiçbir zaman hakaret boyutuna varmadı. Bu yüzden kimse çıkıp bu yazında Enver Şen’in avukatlığını mı yapıyorsun diyemez.

AĞA’NIN OĞLU

Aslında bu yazımı sadece Çorumspor içerikli düşünmüştüm ama uzun zamandır içimi kemiren bir konuya da değinmeden geçemeyeceğim.

Hani dedim ya Çorum garip bir memleket diye. Bir örnek daha… Türkiye Basketbol Federasyonu’nun 12 Dev Adam Basketbol Okulu (DABO) Projesi’nde Çorum hep örnek çalışmalara imza attı. O kadar güzel çalışmalar yapılıyor ki, Türkiye Futbol Federasyonu bile bu projeden esinlenerek yeni bir yapılanma süreci başlattı. Çorum, tüm bu güzelliklerin tam merkezinde.

7 yıldır düzenlenen 12 DABO Türkiye Şampiyonası’nda Çorum temsilcisi 3 kez final oynama başarısı göstermenin yanı sıra 2 kez üçüncü, 1 kez de beşincilik elde etti. Burada yetişen birçok sporcu da milli takımlarda ve Türkiye’nin kalburüstü takımlarında forma giyiyor.

Geçtiğimiz hafta Alanya’daydım. 12 DABO Türkiye Şampiyonası’nı izledim. 60 takım arasında Türkiye’nin en iyi 8 takımının katıldığı şampiyonada Çorum üçüncülük gibi çok büyük bir başarı elde etti. İl Temsilcisi Yaşar Yılmaz, Antrenörler Abdurrahman Türker, Murat Çalışkan, Murat Saat ve sporcuları canı gönülden kutluyorum. Elde edilen başarıdan ziyade, Çorumlu sporcuların tüm kafilelere örnek hareketleri beni doğrusu gururlandırdı. Nerede nasıl davranacağını bilen, beslenmesinden uykusuna kadar her şeyi ile örnek gösterilmeleri doğrusu bir Çorumlu olarak beni fazlasıyla gururlandırdı.

Ünlü basketbol yorumcusu, spor yazarı İsmet Badem’le de bir süre sohbet etme imkânım oldu. Çorum basketbolu ile ilgili öyle güzel şeyler anlattı ki, tüylerim diken diken oldu. Bizim burada göremediğimiz gerçekleri onlar rahatlıkla görüyorlar. Bu da hepimizin ayıbı. En büyük ayıp da, sırf oturduğu makamı oğlunun çıkarları için kullanmaya çalışan üst düzey bir spor adamının. Camiada “Ağa” olarak anılan bu kişinin oğlu, boyu dışında basketbolla hiçbir ilgisi olmamasına rağmen 12 DABO’ya antrenör yapılmak isteniyor ve bunun için de büyük bir baskı uyguluyor. Hatta, oğlunun antrenör yapılmaması halinde 12 DABO’yu dağıtacağı tahdidinde bile bulunuyor. İşin en acı tarafı da, Ağa, oğlunun basketbol bilmediğini kendisi de itiraf ediyor.