Önceki hafta İskenderun Demirçelik deplasmanında aldığı 3-0’lık yenilgiden sonra Teknik Direktör Cevdet Uzunköprü’nün görevine son veren Çorumspor yönetimi, Ali Güneş’i takımın başına getirdi. Çorumspor, yeni teknik direktörü nezaretindeki ilk maçta, sahasında Türk Telekomspor karşısında ikinci yarının başlarında Adem’le öne geçmesine rağmen, 71. dakikada Özcan’ın da hatasıyla kalesinde gördüğü golle sahadan 1 puanla ayrılmak zorunda kaldı. Yani makus talihi yine değişmedi. Çorumspor zirveden her geçen hafta biraz daha uzaklaşıyor. Kendi sahasında oynadığı Güngören Belediye ve Türk Telekom maçlarını kazanmış olsa bugün liderdi.

Çorumspor’da Teknik Direktör değişikliği, maça taraftarın ilgisini artırırken, müthiş bir tribün desteği sağladı.

Türk Telekom maçı Çorumspor açısından yeni bir şeylerin başlangıcı ya da kötü gidişin bitişi gibiydi. Ancak yeni dönem başladı ama kötü gidiş devam etti. Sadece ikinci yarıda oynanan futbol umut vericiydi.

Çorumspor maça motive olamadan kötü başladı. İlk dakikalardan itibaren Türk Telekom sahanın her yerinde oyunun kontrolünü elinde tuttu. Daha çok atakları kanatlardan geliştiren konuk takım olmasına rağmen, net gol pozisyonu bulamadılar. Saman alevi gibi gelişen Çorumspor atakları da seyirciyi ayağa kaldıracak bir tehlike yaratamadı. Ali Cemal’in uzaktan attığı sert şut dışında gol girişiminde bulunulamadı.

İkinci yarıda Türk Telekomspor öne çıkıp gol aramaya başlayınca Çorumspor kanatlardan etkili olmaya başladı. Özellikle sağdan Erkam’ın yaptığı bindirmeler etkili oldu. Uzun süredir ilk 11’de şans bulamayan Adem, kendisine sürekli boş alan yarattı. 55. dakikada da zor pozisyonda Çorumspor’u öne geçiren golü attı. Golden sonra konuk takım savunma güvenliğini bırakıp daha çok ileriye çıkmaya başlayınca, maçtaki gol pozisyonu sayısı arttı. Telekomspor’da, 59. dakikada kaleci Özcan’ın elinden kaçırdığı topu Salih kaleye gönderdi ancak Erkam topu çizgiden çıkartarak gole izin vermedi. Maçın kırılma anı 66. dakikaydı. Ani gelişen Çorumspor atağında, Eren bencil davranmayıp pasını Adem’e verse ikinci gol gelecekti ve belki de maç kopacaktı.

71. dakikada, Türk Telekom atağında kaleci Özcan’ın uzaklaştırmak istediği top kısa düşünce Salih topu filelere gönderirken, hiç beklenmedik bir anda gelen bu gol moralleri bozdu. Kalan dakikalarda Adem, Aydın ve Eren’le girilen gol pozisyonlarından sonuç alınamayınca Türk Telekom karşısında da çok önemli 2 puan kaybedildi.

İskenderun Demirçelikspor ve Türk Telekom maçlarında bir kez daha görüldü ki, Çorumspor’da büyük bir kaleci sorunu var.

Maçta, Erkam, Abdullah, Veysi ve Adem öne çıkan futbolcular olurken, kaleci Özcan, Ali Cemal, Ali Köse ve Eren beklenen seviyeye ulaşamadılar. Fatih, Ömür ve Aydın Tuna ise vasattı.