Kamuoyu, toplumun genel çıkarlarını gözeten, duyarlılıklarını yansıtan “halk görüşü” olarak da özetlenebilir. “Çorum kamuoyu” dediğimiz zaman, belirli bir duruşu ve ortak düşünce sistemini ifade ediyoruz demektir. Burada, halkın çoğunluğu olmasa da, “görüş oluşturma” yetisine sahip unsurların katılımı, asgari müşterekleri, ortak değer yargıları ve “toplumsal yarar” algılamaları söz konusudur.

ÇORUM HABER’in, ağırlıklı olarak Çorum’da kamuoyunu oluşturan esnaf, tüccar, sanayici, işadamı, serbest meslek erbabı, kamu çalışanı, aydın, emekli, sivil toplumcu gibi duyarlı kesimlere daha yakın durduğu da bir gerçek. Onun için, Çorum’un yararını, çıkarını öne alan kamuoyu oluşturma çabalarımız, derhal olumlu karşılık buluyor. Biliniyor ki, Çorum’un beklentilerine ilişkin haber-yorum, değerlendirme ve eleştiri yazılarını kaleme alan Mehmet Yolyapar, hiçbir kişisel çıkar hesabı gütmez, 48 yıllık meslek yaşamı, Çorum için mücadelelerle, kazanımlarla doludur.

Şimdi, seçimlere birkaç gün kala da, Çorum’un haklarını elde etme adına, güçlü ve dönülmez, inkâr edilmez sözler almanın çabası içindeyiz. Yıllardır gündemimiz de belli: Bu hızla ancak Cumhuriyet’in 110. yılına yetişebileceğini sık sık ifade ettiğimiz demiryolu projesinin çabuklaştırılması…Çorum’un sanayileşmesini sürdürebilmesi için elzem olan Çorum Havalimanı’nın gerçekleştirilmesi…

Bu yakınlarda Çorum’un gündemine taşıdığımız; 2019’un “Hattuşa Yılı” ilan edilmesi…Stat yerinin “Millet Bahçesi” olarak düzenlenmesi…Hükümet binası karşısında, ÇORUM HABER’in kampanyası sonucu Belediyece açılan meydana “Kadeş Meydanı” adının verilmesi…Bir de, yeni hastanenin daha açılır açılmaz yetersizlik göstermesi nedeniyle, eski hastanenin yerine de en az 250 yataklı bir hastanenin oluşturulması…

Milletvekili adayları elbette partilerinin siyasetini yapacaklar, iddialı ifadelerle kamuoyunu etkilemeye çalışacaklar. Ama biz, öncelikle Çorum’un sorunlarına ve beklentilerine ilişkin düşüncelerini, izleyecekleri yol ve yöntemleri merak ediyor, “ikna edici” sözler duymak istiyoruz. Seçime kadar kalan sürede, bu konular üzerinde durmak ve partilerin birinci sıra adaylarına bu soruları yöneltmek amacındayız.

Sel önünden kütük kapmaya çalışıyor değiliz. Şimdiye kadar eline vurulup ekmeği alınan Çorumlu’nun hak ettiklerini alabilmesi için, yine Çorumlu’nun duygularına tercüman olarak demokratik bir kamuoyu oluşturma mücadelesi veriyoruz. Çünkü, seçim öncesi Çorumlu’nun önceliğinin “Çorum’un hakları” olduğunu çok iyi biliyoruz.