9 Şubat sabahı karda, kışta, kıyamette Doğan Sofracıoğlu ağabeyle beraber İstanbul Beylikdüzü’nde düzenlenen 16.Doğu Akdeniz Ulus.Turizm ve Seyahat Fuarına gittik. Fuardaki Çorum standında, Çorum Belediye Baş.Yard. Zeki Gül, Çorum İl Turizm Müd. Ali Özüdoğru, Sungurlu Mavi Ocak Tesisleri sahibi Mustafa Mavi, Turizm Müd. görevli Ayşe Öge ve Zeynep Çayar’la beraber konukları karşıladık.

Haftalar evvel Çesiad Başkanı Mehmet Yıldırım’dan aldığım bir e-postada, İstanbul ve Çorum’da görev yapan Çorum’lu bürokratlar 11 Ocak Cumartesi gecesi İstinye Meyyali lokantasında yemeğe davet ediliyordu.

Mehmet beye telefon açarak, “ Mehmet’ciğim, o kadar Vali, bürokrat ve iş adamını nerede  toplayacaksın ve nasıl ağırlayacaksın?” diye sordum.

-“Mehmet abi senin hemşehrin Osmancık’lı Ömer Derindere bütün masrafları üstlendi. Çesiad olarak  organizasyonu da biz yapacağız” dedi.

Ben, yine de çok abartılı bulduğum davetliler listesini kaydı ihtiyatla karşıladım. 

11 Ocak Cumartesi günü Osmancık’lı Prof. Dr. Halil Kalabalık’la İstinye’deki Meyyali (gönül vermek demekmiş) lokantasına yarım saat önce gittik.

Osmancık’lı Ömer Derindere ağabeyle beraber ve Çesiad Başkanı Mehmet Yıldırım gelen konukları kapıda karşıladılar.

18 yıldır İstanbul’da yaşayan ben, bu kadar Çorum’lu bürokratı, iş adamlarını, akademisyenleri, yargı mensuplarını, Tabipleri, komutanları, öğretmenleri ve sanatçıları bir arada görmemiştim.

Gecenin açış konuşmasını, fazla konuşmayı sevmeyen Ömer Derindere ağabey yaptı. Osmancık’taki çocukluk ve gençlik anılarını Osmancık şivesiyle çok güzel anlatan Ömer ağabey bütün Çorum’luların takdirini kazandı.

Toplantıya, Eski İmar İskân Bakanı Prof. Dr. Ahmet Samsunlu, Eski Milletvekili Turhan Utku, Hitit Üni. Rektörü Reha Metin Alkan, Çorum Valisi Nurullah Çakır, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Kırıklareli Valisi Mustafa Yaman, Afyon Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Özelleştirme İdaresi Başkan V. Ahmet Aksu, Fatih Kaymakamı Hasan Karakaş, Osmancık Kaymakamı İbrahim Küçük, Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Marmara Ereğlisi Kaymakamı İrfan Demiröz,

Çorum Belediye Başkan Yard. Zeki Gül, Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı,

Merkez Bankası Başkan yard.Necati Şahin, Yargıtay üyesi Zihni Doğan, Üsküdar Cum.Savcısı Zekeriya Şen, Bakırköy Cum. Savcısı Talip Kalkan, Sakarya Üni. Hukuk Fak. Dekanı Prof. Dr. Halil Kalabalık, Av. Oğuzhan Kaya, Av.Hüseyin Tuzcu, Bank Asya Ümraniye şub.müdürü Oğuz Derindere, Mülkiye Başmüfettişi İbrahim Kapaklıkaya, Osmancık’lı bürokrat Mehmet Akif Yaşin, Gazeteci Kamil Maman, İş adamı Esat İnkaya, Sanatçı Cemalettin Kurdoğlu, sanatçı Ertuğrul Erkişi, Çekva Genel Müdürü Erdal Karslı, İş adamı Metin Erişken, Meyyali lokantası sahibi Cevat Turan, İş adamı Kenan Orhon, Çesiad Yön.kurulu üyesi Muzaffer Canıdemir, Çesiad üyesi Ahmet Lapacı, Kargı’lı iş adamı Akif Güneş, Mecitözü’lü Hüseyin Akmaz, Sungurlu Arifegazili Derneği Başkanı Sururi Onan katıldılar.

Çok sıcak bir ortamda geçen gecede başta Valilerimiz olmak üzere bütün konuklar sırayla mikrofonda kısa konuşmalar yaparak kendilerini tanıttılar.

Çorum’lu hemşehrilerimizi bir araya getiren bu muhteşem geceyi organize eden Ömer Derindere ağabeye ve Çesiad Başkanı Mehmet Yıldırım’a, gecenin sunumunu yapan Tahsin Özcan’a, Çesiad üyesi Muzaffer Canıdemir’e ve Çesiad sekreteri Büşra Yaşar’a teşekkür ederim.

Bu kadar Çorum’lu güzel insana bir dörtlük yazılır artık.

Çorum’un suyu, toprağı insanlık ovasıdır.

Çorum’un okulları ilim, irfan yuvasıdır.

Bağrından yetişenler destan olmuş cihana,

Onur, erdem, fazilet Çorum’un mayasıdır… (Mehmet Özata)