19 senedir İstanbul’dayım. İlk defa bu kadar (yaklaşık 400 kişi) Çorum’lu kardeşimi Esenler Kültür Merkezinde bir arada gördüm.

Çesiad (Çorum’lu Eğitimci Sanayici İş Adamları Dayanışma Derneği) Başkanı Mehmet Yıldırım, Mecitözü’lüler Derneği Başkanı İsmail Yaşar, Çorum Derneği Başkanı Süleyman Gökçe, Osmancık’lılar Derneği Başkanı Avukat Murat Başer, yardımcısı Mehmet Haykır, Ortaköy’lüler Derneği Başkanı Ramazan Atak ve Çesiad sekreteri Büşra Yaşar bir olup bu kadar Çorum’luyu bir araya getirmeyi  başarmışlar. Kendilerini kutluyorum.

Esenler Kaymakam’ı Kargılı hemşehrimiz Nazım Madenoğlu ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ev sahipliğinde yapılan geç kahvaltılı toplantı çok renkli geçti.

Çorum’luluk muhabbetiyle gönülleri, yüzleri ve gözlerinin içi gülen güzel insanlarla   bir arada olmak hepimizi çok mutlu etti.

Önce Kargı’lı Tahsin Yılmaz mikrofonla toplantıya katılan hemşehrilerimizi tanıttı.

İlk sözü alan Çesiad Başkanı Mehmet Yıldırım, “ilk defa bu kadar Çorum’lu kardeşimizi bir araya toplamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Sırasıyla diğer dernek başkanları söz alarak, “ bu toplantıyla gurbet ellerde Çorum dayanışmasının çok güzel bir örneğini sergiledikleri için gelenlere teşekkür ettiler.  Daha sonra söz alan Kaymakam Nazım Madenoğlu, “Çorum’lu kardeşlerimi Esenler’de ağırlamaktan çok mutlu olduğunu “ belirtti.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “ Çorum’lu kardeşlerimiz Esenler’e hoş geldiniz.  Bağcılar’da on bir bin, Esenler’de dokuz bin Çorum’lu kardeşimiz var. Milletçe birlik ve beraberlik zamanıdır. Diyarbakır’daki annenin gözyaşıyla, Çorum’lu annenin gözyaşı birdir. Diyarbakır’lı kardeşim üşürse, Çorum’lu nezle olur,” diyerek güzel bir konuşma yaptı.

Daha sonra Çorum’lu sanayici Mustafa Yağlı söz alarak, Yağmaksan firmasının Almanya’da ve Çorum’daki başarılarını anlattı. Çorum’da ikinci bir Organize sanayi bölgesi açılmasının müjdesini verdi.

Sunucu Kargı’lı Tahsin Özcan tanıdıklarını, aklına gelenleri gelişi güzel anons ettikten sonra, 16 Aralık’ta aynı yerde yapılacak Osmancık’lılar toplantısında buluşmak üzere Çorum’lu kardeşlerimize veda ettik.

Bizim masada Genel Cerrah ağabeyim Dr.Nabi Kızmaz, Çorum’lu Zeki Durmaz, İstanbul Laboratuvarları sahibi  Osmancık’lı Serdar Gürsoy, Beşiktaş Kaymakam’ı  Sadettin Yücel, Osmancık’lılar Derneği Başkanı Avukat Murat Başer,  Çorum’lu Avukat Mehmet Yaşar Şahin ve Mecitözü’lü dostum Hüseyin Akmaz vardı.

Yan masalarda İbrahim Sezikli, Esenler Lisesi Müdürü Rafet Karaman, Onkoloji Doktoru Mehmet Aslan, Kargı’lı Mustafa Özsoy, K.Çekmece Cumhuriyet Savcısı Tarık Dursun Bendez, Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Talip Kalkan, Üsküdar Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Şen, İstanbul Merkez Komutanı Albay Fikri Kısar, Çorumlu  sanatçı Ziya Yerlitaş, Osmanlı Arşivi uzmanı Hacı Haldun Şahin, Maliye Bakanlığı Başmüfettişi Beytullah Yurttutan, İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Süleyman Aykaç’ın olduğunu söylediler.

Osmancık’lı kardeşim Mehmet Haykır toplantıda çektiği güzel resimleri Facebook duvarında yayınladı. Mehmet Haykır’a bu güzel hizmeti için teşekkür ederim.

Hazan mevsimi geldi, geçti. Ufukta karakış var. 1959 sonbaharında rahmetli babam Mustafa Kemal Özata beni Çorum lisesi yurduna teslim ederken, “oğlum Çorum’un soğuğu meşhurdur. Soğuğa yiğitlik olmaz, aman kendini kolla ” demişti.  

Hazanda hüzün vardır, üşür tabiat ana,

Dökülür yapraklar, savrulur dört bir yana,

Her mevsimin ayrı bir güzelliği var ama,

Bahar  aşktır, sevgidir, vuslattır anlayana!... (Mehmet Özata)

                                                                       5 ARALIK 2012