24 Haziran’da yapılacak 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili olarak, siyasi partiler aday listelerini 21 Mayıs akşamına kadar Yüksek Seçim Kurulu’na verecekler. Yani, aday listelerinin belli olmasına az bir zaman kaldı.

Gerçi iktidar partisi, eğilim yoklaması, kamuoyu anketi gibi yöntemlerle halkın nabzını tutuyor, ama bunların listelere yansıdığı da pek görülmüş şey değil. Öteki partilerde bu da yok. Özetle, aday listelerinin belirlenmesinde halkın hiç söz hakkı bulunmuyor.

Buraya bir parantez açıp, CHP’nin çoğu kez önseçim yaptığını, ama bu seçimde takvimin sıkışması nedeniyle merkez yoklamasının kaçınılmaz hale geldiğini belirtmeliyiz. Hoş, üyelikler veya delegelikler üzerindeki hegemonya kırılmadan, önseçim ne kadar demokratik ve adil oluyor, o da ayrı bir tartışma konusu.

Asıl konumuza dönecek olursak; aday belirlemede söz hakkı olmayan Çorumlu, milletvekili seçmede elbette demokratik tercihini kullanabilecek. Parti angajmanı olmayanlar, “hangi partinin adayı Çorum’a ve Çorum halkına daha iyi hizmet eder” diye, önüne konulan isimleri akıl süzgecinden geçirebilecekler.

Çeşitli vesilelerle görüştüğümüz, ziyaretimize gelen ya da görüşlerini bize ileten hemşehrilerimiz, Çorum’u gerçekten seven ve Çorum için dişediş mücadele edebilecek isimleri Ankara’ya göndermekten yana olduklarını açık açık belirtiyorlar. Milletvekili, yasama organında elbette siyasi çizgisine göre mücadelesini verecek, ama bundan daha fazlasını Çorum için, Çorumlu için yapmak zorunda.

Partilerin aday listeleri belli olduktan sonra, ben şahsen, kim samimi olarak Çorum’u seviyor, Çorum’un sorunlarına sahip çıkma kararlılığını inandırıcı biçimde ortaya koyuyor, bunu belirlemeye çalışacağım. Yüzeyden değil, yürekten Çorum Havalimanı’ndan yana, Hızlı Tren projesinin hızlandırılması, Çorum’un sanayileşmesini sürdürmesi, nitelikli büyümeye yönelmesi için elini değil başını taşın altına koymaya hazır, ona bakacağım.

Şunu açıklıkla söyleyebilirim ki, hemşehrilerimin büyük çoğunluğu da benim gibi düşünüyor. Çorum’u “üvey evlat” muamelesinden kurtaracak temsilcileri parlamentoya göndermek istiyor. Başlıkta vermeye çalıştığım gibi, Çorumlu, Çorum’u gerçekten seveni seviyor. Umarız Çorum’un 4 temsilcisi de gerçek “Çorum sever” olur.