ANLAYANA SİVRİSİNEK SAZ

Süleyman Demirel liderliğindeki Adalet Partisi, 1969 seçimlerinde Çorum’un 7 milletvekilinden 5’ini almıştı. Bir milletvekili CHP, bir milletvekili de Birlik Partisi çıkarmıştı.

AP tek başına iktidardı.

Hâlâ anlatılır durur; yeni kabinenin taslağı öğle ajansında açıklanıyor; Çorum Milletvekili Abdurrahman Güler’in adı da “bakan” olarak geçiyor.

Akşam ajansında Bakanlar Kurulu açıklanıyor ki, Güler’in adı yok…

Rivayet olunur ki; geriye kalan 4 milletvekili Süleyman Demirel’e “O arkadaş bakan olursa, biz dördümüz birden partiden istifa edeceğiz” diyesilermiş…

*

Yine bir başka anekdot daha vardır:

Başbakan Süleyman Demirel’in özel kaleminde, 4-5 ilin heyetleri beklemekteymiş.

Demirel, “Çorum heyetini içeri alın, gerisini gönderin” demiş, “Çorumlular nasılsa birbirlerini şikayete gelmişlerdir, beni sıkıntıya sokacak bir istekte bulunmazlar!”

*

Şu “hastane” yatırımı ile ilgili olarak bir bardak suda koparılan fırtınalara bakınca, “Çorumluların eski huyu” demekten kendini alamıyor insan.

Tribünlere oynama hevesi yüzünden, neredeyse devasa bir yatırım elden kaçırılacak.

Çekişme de, aynen Adalet Partisi’nde olduğu gibi, yine aynı partinin içinde yaşanıyor.

Neyse ki, sonunda sağduyu galip geldi de Sağlık Bakanı, Çorumlulara 600 yataklı hastanenin müjdesini verdi.

Bir milletvekilimiz Meclis İdare Amiri, önceki dönem milletvekilimiz Sağlık Bakan Yardımcısı, bir milletvekilimiz iktidar partisinde Teşkilat Başkan Yardımcısı…Bir diğeri, DPT kökenli olduğu için ekonomi yönetimine yakın ve son derece etkin konumda…

Neden bu fırsatları “elbirliği ile” Çorum yararına değerlendirmeye çalışmıyoruz da, polemiklerle “neredeyse” fırsat tepiyoruz?

Her partinin içinde çekişme olabilir, öne çıkma yarışı yaşanabilir, ama hiçbir hesap, Çorum’un genel çıkarlarının önüne geçmemelidir.

Çorum, Ankara’daki temsilcilerinden ve Çorum’daki yöneticilerinden, Çorum ortak paydasında buluşma ve Çorum için omuz omuza çalışma bekliyor.

Çorum’a kazandırılan 600 yataklı hastane projesi ile ilgili olarak, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a ve Bakan Yardımcısı Agah Kafkas’a, Çorum Milletvekilleri; Meclis İdare Amiri Salim Uslu, Cahit Bağcı ve Murat Yıldırım’a, Çorum Valisi Nurullah Çakır’a ve Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye, yine bu amaca yönelik çabalarından dolayı AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan ile Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse’ye Çorum adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

ANLAMAYANA DAVUL-ZURNA AZ