Hatırlarsanız, 25 Mayıs 2013 Cumartesi günü altmış arkadaşımızla beraber Çorum lisesinde toplanarak 50. mezuniyet yılımızı kutlamıştık.

12 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00’da da 55. mezuniyet yılımızı kutlamak üzere Çorum lisesinde toplanacağız.

Aradan tam beş yıl geçti. Çok şükür, duyduğum ve bildiğim kadarıyla Osmancık’lı avukat Orhan Öztürk ve öğretmen Mustafa Gürsoy (Göbel) dışında ölüm olayı yaşamadık. Bu vesileyle Orhan Öztürk ve Mustafa Göbel’i (Gürsoy) sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum.

Çorum lisesinde 1963 yılında Fen ve edebiyat sınıflarından mezun olan 117 arkadaş, 18-19-20 yaşlarında gençler olarak birbirimizden ayrılarak hayata atılmıştık. Yaklaşık 103 arkadaşımız yüksek tahsil yapmış devletin ve özel sektörün çeşitli kademelerinde vatana ve millete hizmet etmiştik.

Şimdi yetmiş yaşını aşmış ihtiyar delikanlılar olarak bir araya geleceğiz.

Şair Murathan Mungan, “ Bilmem ki, karşılaşsak hatırlayabilecek miyiz birbirimizi yeniden, ikimiz de artık bir başkasıyken?” der.

Gerçekten 2013 yılında, tam 50 yıl sonra hepimiz de bir başka insanlar olarak Çorum lisesinde karşılaşmış ve birbirimizi tanımakta zorlanmıştık.

Bundan 2 hafta önce WhatsApp’tan yaklaşık 60 arkadaşıma gönderdiğim mesajda “ 1963 Çorum lisesi mezunu değerli kardeşim,

12 Mayıs 2018 Cumartesi günü saat 10.00’da Çorum lisesinde 55. mezuniyet yılımızı kutlamak üzere toplanıyoruz. Birbirimizi dünya gözüyle bir kez daha görelim..Saygılar / Mehmet Özata” diye yazmıştım.

Bakalım 55. yıl toplantımıza kaç arkadaşımız gelecek?

*

İstanbul’da Mayıs ayı Klasik Türk müziği korolarının konser ayıdır.

6 Mayıs 2018 Pazar günü saat 20.00’de İstek Vakfı Acıbadem Okulları salonunda Hüseyin Avni Sözen Anadolu lisesi Veliler korosu (HASAL) sevgili dostum şef Bülent Ateş yönetiminde rahmetli kardeşimiz eski şef Ali Naci Erol’u anma konseri verecektir.

2010-2012 yılları arasında Kadıköy Halis Kurtça Kültür Merkezinde yaptığım 24 Şiir ve Müzik gecesine solist olarak katılan sevgili kardeşim KBB uzmanı Dr. Ahmet Ayyürek konserde, sözleri Turhan Oğuzbaş’a, bestesi Avni Anıl’a ait,benim de çok sevdiğim,“Ne olur akşamları gelsen,otursan yanıbaşıma” adlı Kürdülihicazkâr şarkıyı okuyacakmış.

Dr. Ahmet Ayyürek dostuma vefa borcum büyüktür. Ben maalesef o tarihte Osmancık’ta olacağım için bu çok özel konsere katılamayacağım.

Şef Bülent Ateş’e ve Hasal korosu sevgili arkadaşlarıma başarılar dilerim.

11 Mayıs Cuma gecesi de saat 20.00’de Kadıköy Caddebostan Kültür Merkezinde İstanbul Üniversitesi korosundan arkadaşım Tanburi Fahrettin Çimenli üstadımız için TRT sanatçısı udi Osman Nuri Özpekel’in organize ettiği bir vefa konseri yapılacak.

Adnan Mungan Dostlar Musiki Topluluğu olarak bizim koronun da 20 Mayıs 2018 Pazar günü saat 15.30’da Yeditepe Üniversitesi İnan Kıraç salonunda

konserimiz var. Acemkürdi ve Kürdilihicazkâr makamında şarkılardan oluşan konserimize o tarihte İstanbul’da olacak müzikseverleri bekleriz.

2 Mayıs 2018