31 Mart 2019 yerel seçimleriyle birlikte, Çorum için yeni bir sayfa açıldığına inanıyorum. Hani alışılmış deyişle, ben de, “bu seçimin kaybedeni yok, kazanan Çorum olsun” diyorum. Zira, Ak Parti, oy kaybına uğramakla birlikte Çorum Belediye Başkanlığı seçimini kazandı. CHP ve MHP seçimi kaybetmekle birlikte, oylarını artırmayı başardılar.

Çorum’un yeni Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’ı, tüm partilerden seçilen Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyelerini, muhtarları ve ihtiyar heyeti üyelerini samimiyetle kutluyor, başarı dileklerimi sunuyorum. Seçim kampanyasının Çorum’da olgun ve demokratik bir ortamda gerçekleşmesi nedeniyle, tüm siyasi partilerin adaylarına ve yöneticilerine de teşekkür ediyorum.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi, önümüzde artık uzun bir “seçimsiz” dönem var. Dolayısıyla, geçmişte Çorumlu hemşehrilerimle paylaştığım bir cümleyi tekrar hatırlatmanın tam zamanı: “Herkes ideolojik takıntısını yavaşça yere bıraksın!” Hep birlikte, “Çorum”a, Çorum’un sorunlarına, beklentilerine, “büyüme stratejisi”ne odaklanalım.

Belediye Başkanı Sayın Aşgın başta olmak üzere, tüm başkan adayları ile, seçim kampanyası boyunca hemen hemen aynı frekansta buluştuğumuzu düşünüyorum. Elbette “akıl için yol bir”…Yıllardır “temcit pilavı gibi” sürekli servis ettiğimiz, gündemde tuttuğumuz “demiryolu projesinin çabuklaştırılması”, “havalimanı”, “sahip olunan tarih hazinelerinin değerlendirilmesi” gibi talepleri kim reddedebilir ki?

Bir kez daha tekrarlamam gerekir ki, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, bu süreçte, Çorum’un sorunlarının Ankara’ya anlatılması ve kabul ettirilmesi yönünde olağanüstü bir performans gösterdi. Şimdi, bugün itibariyle açılan yeni sayfaya, Çorum’un kazanımlarını kaydetmeye başlama zamanı.

Kamu yönetimi, yerel yönetimler, üniversite, siyaset kurumu, iş dünyası, mesleki ve sivil toplum kuruluşları, esnaf, çiftçi, işçi, sokaktaki vatandaş, herkes, ama herkes tek bir hedefin, “Büyük Çorum” hedefinin arkasında toplanmalı ve yekvücut olmalı. Çorum seferberliğinde, bir nefer olarak kendimi ilk sıraya yazıyorum.