Bahabey Caddesi üzerinde Verem Hastanesi adı altında, sonrası Göğüs Hastalıkları Hastanesi olarak yıllarca hastalara şifa dağıtan, bugün de eski SSK Hastanesi binasında hizmet veren Göğüs Hastalıkları Hastanesi yerinde “Diş Hastanesi” hizmet vermektedir.

Diş Hastanesi’nin yeni yerine taşınmasından sonra emektar binanın durumunun ne olacağı merak konusu...

Bugün Çorum'un en önemli ihtiyacı Çocuk Hastanesi'nin eksikliği ciddi şekilde hissedilmektedir.

Çorum'da çocuk kardiyoloji, çocuk nöroloji başta olmak üzere diğer polikliniklere de ihtiyaç duyulmaktadır.

Tam teşekküllü olarak Çorum, ilçeleri ve köyleri ile çevre illeri de kapsayacak bölge hastanesi konumunda cevap verecek "Çocuk Hastanesi"nin, Bahabey Caddesi üzerinde bulunan bugünkü Diş Hastanesi'nin yerine açılması ile büyük bir eksiklik giderilmiş olacaktır.

Geleceğimiz çocuklarımıza, Ankara/Samsun gibi büyükşehirlerde şifa aramak yerine Çorum'da en güzel sağlık desteği verilmesi, çaresiz ailelere ekonomik olarak katkı sağlar.

İnsanların acılarını dindirmek için yaşadıklarını hissederek olumsuzlukları çözüme kavuşturmak gerekir.

Yaşanan bir olumsuzluk varsa bir yerde hata vardır.

İnsanlar fotoğraf makinesi gibi. Her yaşadığını çekiyor.

Toplumun her kesimini dinledikçe yaşadığı sorunlar karşısında çaresizlik içindeki bakışları yürekleri dağlıyor.

Bir hasta yakını;

"Geleceğim, umudum, çocuğum nörolojik hasta. Ankara'ya sürekli kontrole götürmek zorundayım. Maddi gücüm yok. Yol parasını herkesten destek alarak topluyorum. Çaresizim. Umutsuzluk içindeyim." diyor.

Bu ifadeleri duymak dayanılmaz bir hal aldı.

Köylerde, ilçelerde yaşayan hasta ve yakınları için empati yapar mısınız?

Yani hasta çocuklarınız olsa siz ne yaparsınız?

Ya sosyal güvenceniz yoksa ?

*

Çorum'da kimsesiz çocukların büyümesine, eğitim, öğretim görmesine okul olan, sıcak yemek, sıcak yatak ile yuva olan Kale Mahallesi'ndeki Yetiştirme Yurdu binası yıllar sonra "Atıl Üzelgün Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi" olarak hizmet vermeye başladı. Bu binadaki hizmeti yeni binasına taşınması ile devam ediyor.

Çorum'da bu bina gibi atıl durumda olan binaların, kaderine terk edilmek yerine ülke ekonomisine katkı sağlamak için değerlendirilmesi en sağlıklı karar olur.

Anıları büyük olan bu binanın yıkılmaması yönünde geçmiş aylarda köşemde yazmıştım.

Bu binanın yıkılması yerine "Askerlik Şubesi" olarak değerlendirilmesi için gerekli adımların atılması Çorum için kazanç olur.