Anasayfa arrow Haberler arrow Güncel arrow "GİRMEK İSTEYENE DOSYA VERİLMEDİ"
Prev   Next   Pause   Play     Scroll   Fade   ScrollFade
"GİRMEK İSTEYENE DOSYA VERİLMEDİ" Yazdır E-posta
27 06 2008

İhlas Haber Ajansı Çorum Temsilcisi Erol Süer, Kültür ve Turizm Müdürlüğünce yapılan

“tanıtım filmi” ihalesinin usulüne uygun yapılmadığı yolundaki iddiasını tekrarlarken, İl Müdürü Ali Özüdoğru tarafından dün basına yapılan açıklamayı da “tatmin edici olmaktan uzak” diye niteledi.  Erol Süer, “ihale senaryosu” tanımlaması altında yaptığı yazılı açıklamada, çağırılan üç firmadan biri katılmadığı, diğeri de evrak eksikliği gerekçesiyle elendiği için katılan tek firmayla pazarlık yapıldığını, kendilerinin ise ihaleye katılabilmek için dosya alamadıklarını belirterek özetle şu görüşleri savundu: “İhale üzerindeki sis perdesi ve şaibe ortadan kaldırılmalıdır.  İhalenin yasanın ilgili maddesine göre yapıldığı iddia edilmektedir, oysa biz, firmamızın neden ihaleye alınmadığını soruyoruz. Çağırılan bir firma katılmamış, diğer firma yeterlilik bahane edilerek dışlanmış, tek firmayla pazarlık yapılmıştır. İHA olarak ihaleye girmek istediğimizi iki ay öncesinden bildirmemize, Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nü adeta mesken tutmamıza rağmen, bize ihale şartnamesini içeren dosya verilmemiştir. Bir anlamda İHA yok sayılmıştır. Oysa İHA Çorum’da, 4 ilin bağlandığı bölge müdürlüğü olarak faaliyet göstermektedir. İhale Kanunu’nun Pazarlık Usulü’nü belirleyen 21. maddesi, acil hallerde başvurulacak bir yöntemdir. Altı aydır bu konuda hazırlık yapıldığına göre, ihalenin acil kapsamına sokulması düşündürücüdür. Bu ihale şaibelidir, iptal edilmelidir.

Çorum Valiliğini de, adli mercileri de göreve çağırıyoruz.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çorum’un daha iyi nasıl tanıtılacağı yolunda film senaryosu hazırlamak yerine, ihale senaryosu hazırlamakla meşguldür.

İhaleye dayanak gösterilen 21. madde aynen şöyledir:

MADDE 21: Aşağıdaki belirtilen hallerde pazarlık usulü ile ihale yapılabilir:

a) Açık ihale usulü veya belli istekler arasında ihale usulü ile yapılan ihale sonucunda teklif çıkmaması.

b) Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani veya beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülmeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması.

c) Savunma ve güvenlikle ilgili özel durumların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması.

d) İhalenin araştırma ve geliştirme sürecine ihtiyaç gösteren ve seri  üretime konu olmayan nitelikte olması.

e) İhale konusu mal ve hizmet alımları ile yapım işlerinin özgün nitelikte ve karmaşık olması nedeniyle teknik ve mali özelliklerin gerekli olan nitelikte belirlenememesi.

f) (EK: 4964/ 14. md) İdarelerin yaklaşık maliyeti elli milyar Türk Lirasına kadar olan mamul mal, malzeme ve hizmet alımları.

(Değişik: 4964/14 md.) (b), (c) ve (f) bentlerinde belirtilen hallerde ilan yapılması zorunlu değildir.b Ancak, bu bentlere göre yapılacak ihalelere en az üç istekli davet edilmelidir.

(Ek: 4964/14 md.)

(a), (b) ve (c) bentlerine göre yapılacak ihalelerde verilen son teklifler üzerinde fiyat görüşmesi yapılarak ihale sonuçlandırılır.

(a), (d) ve _ bentlerine göre yapılacak ihalelerde teklif veren istekli sayısının üçten az olması halinde ihale iptal edilir.

 

 

 

feed1 Yorumlar
ahmet
06 27, 2008
88.226.38.124

Sayın Valimiz olaya neden el atmıyor acaba. yoksa konu İl Kültür Müdürü olduğu icin mi?


Yorum Yazın
Yorum ekleyebilmeniz için giriş yapmanız gerekiyor. Henüz bir hesabınız yoksa lütfen kayıt olun.

busy
 
< Önceki   Sonraki >
 

SİTE İÇİ ARAMA

 
 

ÜYE GİRİŞ / ÇIKIŞ






Kayıp Parola?
Hesabınız yok mu? Kayıt Ol

 

Gazete Oku

Son Eklenen 5 İlan

BAYAN MUHASEBE ELEMANI ALINACAKTIR
İş Verenler (21.11.2008)
KAPICI
İş Arayanlar (20.11.2008)
MAKİNACILAR ALINACAKTIR
İş Verenler (19.11.2008)
EVDE ÇOCUK BAKILIR
İş Arayanlar (18.11.2008)

 
= Fotoğraf Var

SİTE ZİYARETÇİLERİMİZ

Şuanda 33 misafir bağlı

SİTE SAYFA SAYACI


Başlangıç 01.01.2007

RSS / XML

   Basın ve Yayın   Free Page Rank Tool

             

Ip Adresiniz: 38.103.63.55