|
Vali Mustafa Toprak, kırsal alandaki yaşam kalitesinin de şehir merkezlerindeki düzeye çıkarılması gerektiğini belirterek, özellikle eğitimde fırsat eşitliğinin kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşların işbirliği sonucunda sağlanabileceğini ifade etti.
Üyük Köyü Muhtarlığı Halk Kütüphanesi’nin açılışını gerçekleştiren ve törende bir konuşma yapan Vali Toprak, okuldan bağımsız olarak bir halk kütüphanesi kuran köy yöneticileri ve eğitimcileri kutladı. Kırsal alanda eğitim, kültür, sosya ve ekonomik alanlarda kalkınmanın sağlanabilmesi için köylünün her zaman devletten beklentilerinin bulunduğuna vurgu yapan Vali Toprak, “Üyük Köyü bilinçli bir köyümüz ve bir çok alanda gelişme sağlamış. Kent ile kırsal alan arasında eğitim konusunda görülen farklılıkların giderilmesi için öncelikle halkın çaba göstermesi gerekli. Bir yerde bilinç, istek, talep olmadığı sürece ne kadar yatırım yaparsanız yapın sonuca ulaşamazsınız” dedi.
“BİLGİ ÇAĞINA YETİŞMEK İÇİN HER ALANDA, HER YAŞTA EĞİTİM ŞART”
Üyük Köyü’nde Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan Biçki Dikiş Kursu’nu ziyaret eden Vali Mustafa Toprak, buradaki kursiyer genç kızlarla bir süre sohbet etti. Bilği çağına ayak uydurmanın yolunun okumaktan, eğitimden geçtiğini dile geçiren Vali Toprak, özellikle kırsal kesimde her alanda, yaş farkı gözetmeksizin eğitime ağırlık verilmesi gerektiğini vurguladı. Halk Eğitimi Merkezlerinin, yetişkinlerin eğitimi konusunda önemli mesafeler kaydettiğini anlatan Vali Mustafa Toprak, genç kursiyerlerden, edindikleri bilgileri ekonomiye kazandırmaları yönünde de çalışmalar yapmalarını önerdi.

|