|
Türkiye'deki pek çok üniversitede mevcut olan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümü öğrencileri tarafından bu alanda üniversiteler arası bilgi paylaşımı eksikliğini gidermek ve bu bölümlerde okuyan öğrencilerin yanısıra
çeşitli disiplinlerden bu alana ilgi duyan öğrencilerin kendilerini rahatça ifade edebilecekleri akademik bir ortam oluşturmak amacıyla ilki 2004 yılında ODTÜ'de yapılan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrencileri Kongresi'nin 5.'si Çorum'da başladı. Hitit Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Kulübü tarafından kamu kurum ve kuruluşları ve bazı özel kuruluşların katkılarıyla organize edilen 5. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğrencileri Kongresi dün saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla Otel Anitta'da başladı. Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan, ADD Şube Başkanı Sadi Döner, çok sayıda öğretim görevlisi ve ülkenin çeşitli kentlerinden gelen öğrencilerin katılımı ile ilk oturumu küreselleşme tartışmaları konusunda gerçekleştirilen kongre Türkiye, Bilim, Doğu- Batı, Ekonomi ve Küreselleşme 2 tartışmaları 6 oturum halinde bugün sona erecek. Prof. Kılıçkaplan'ın Hitit Üniversitesi hakkında diğer illerden gelen öğrencileri bilgilendirmesi ve ilk oturumu yönetmesi ile başlayan kongrede ilk gün Cem Emektaş, Cansu Işık, Hilal Patacı, Ferhat Öztutuş, Uğur Akyıldırım, Funda Acar, Saniye Uçar, Fikret Bozkurt, Adil Çamur, A. Hıdır Eligüzel, Ebru Aldoğan, Abdullah Şağban, Filiz Yıldırım, Özlem Şendeniz, Arzu Sayar, Sinem Ayanoğlu İsmail Ayten, Ferhat Ateş, Pınar Geldi, Aykut Taş, Hande Yakupoğlu ve Ezgi Akça çeşitli konularda sunum yaptılar. Hitit Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Ekonomi Kulübü Başkanı Yeşim Işık'ın da konuşma yaptığı ilk gün sonunda üniversite spor salonunda kokteyl düzenlendi. Kongreye bugün de Fırat Murat Gülen, Sema Sungur, Yurdagül Boz, Bahar Karaman, Yeşim Işık, Servet Babacan, Hamza Kaya, Ayşegül Yiğit, Elif Özler ve Faruk Gülter'in sunumları ile devam edilecek 6 oturumun öğlen saatlerinde sona ermesinden sonra misafir öğrenciler Osmancık'a giderek ilçeyi gezecekler. Misafir öğrenciler yarın ise sabah saatlerinde Çorum merkez başta olmak üzere Alacahöyük, ve Boğazkale gibi tarihi-turistik yerleri gezerek ilimizden ayrılacaklar.
“BÜYÜK ÜNİVERSİTELERDEN SONRA TAŞRADA İLK ÇORUM’DA”
Hitit Üniversitesi Ekonomi ve Siyaset Bilimi Kulübü Başkanı Yeşim Işık, V. Ulusal Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Kongresi’nde yaptığı konuşmada kongrenin en büyük amacının doğruların doğru yerlerde doğru kişilerle paylaşılmasını sağlamaya yönelik olduğunu söyledi. Otel Anitta’da başlayan kongredeki konuşmasında dışarıdan gelen öğrencilere ve öğretim üyelerine Çorum’u ve Hitit Üniversitesi’ni kısaca tanıtan Işık, program hakkında da bilgi aktardı. Işık, konuşmasında “ODTÜ' de, ister İstanbul Üniversitesi'nde, isterse Bilkent Üniversitesi'nde, ister Kafkas Üniversitesi'nde, isterse de Hitit Üniversitesi’nde yapılsın, kongrelerin amacı, güzel ve doğru bildiklerimizi doğru yerlerde paylaşmak olduğuna göre, güzel paylaşımlarda bulunabilmemiz ve güzel vakit geçirmemizi diliyorum” dedi.

|