Anasayfa arrow Köşe Yazıları arrow Günay ERTUĞ arrow HELE Bİ YOL DÜŞÜNÜN...
HELE Bİ YOL DÜŞÜNÜN... Yazdır E-posta
20 10 2007

Eğri oturup doğru konuşalım. Ve  HELE Bİ YOL DÜŞÜNELİM…

Siz hiç dostlarınıza sahip çıktınız mı?

Veya dostlarınız size sahip çıktı mı?

Tınmadınız mı bile?

Kendi meselelerinizi, kendinizi düşünürken başkalarını da düşündüğünüz oldu mu hiç?

Vaktinizi hep kısır çekişmelerle mi geçirdiniz?

Sonunda bıçak kemiğe dayandı tabi…

Dem bu dem, an bu andır işte.

Kimseden medet ummayın.  Hakkınızı elinize versinler, sıkıntılarınızda yanınızda olsunlar diye kimseyi beklemeyin.

İşte, sabır ve inatla haklı olduğuma inanıp, hakkımın peşinde koşarken benim hiç böyle dertlerim olmadı.

Dostlarım yanımdaydı çünkü…

Asla, “Aman ondan bana ne demeyen” dostlarım tabi…

Neden mi?

Çünkü ben ve dostlarım uzun yıllardır süregelen,

“Azcuk aşum, gaygusuz başum,

Yaz va, gış va, evecek ne iş va?

Bana dokunmayan yılan bin yaşasın,

Alemle gelen, düğün bayram,

İleri gitme başına, geri kalma kıçına vurula” sözlerinden aşılanmadık ve etkilenmedik hiç.

Yine tam böyle zamanlardan birinde, milletvekilliği seçimlerinde AK Parti’den aday adaylığımı açıklamak için Çorum’a geleceğimi ve AK Parti il binasında basın açıklaması yapacağımı basından okuyan gerçek dostlarımdan birisi olan Taner İsbir, beni Çorum’da karşıladı.

1997 yılında Köy Hizmetleri ve İl Özel İdare sivil Savunma Uzmanıyken tanışmıştık. Ben Çorum depreminden sonra sivil savunma ekibi kurmak için (AKUT gibi) çabalayıp duruyordum.

1999 depreminde ise 35 kişilik ekibiyle Yalova’da bir ay boyunca enkaz altından yaralı ve ceset çıkarmıştı Taner Bey. O zaman bir kez takdirimi kazanmış, sorumluların yapması gerekli olan görevlerin üstesinden başarı ile gelmişti. Ve Kızılay üyesi olmayı hak etmişti. Kendisini hemen Kızılay’a üye yapmıştım.( Kızılay üyesi olmayı hak etmeyen bir o kadar çok insan vardı ki…)

Ben Çorum’da çok istediğim bir sivil savunma ekibini kurmayı başaramamıştım ama çok iyi bir dost kazanmayı başarmıştım.

Kızılay derneğindeki mücadele ile geçen çalışmalarım sırasında ne kadar çok haksızlığa uğradığımı çok iyi bilen Taner İsbir,  yeni bir haksızlıkla karşı karşıya kalmamam için ordaydı belki de o gün.

Hatırlayabildiğim kadarı ile 1982 yılında başlayan iş hayatından sonra, 1984’de belediyeciliğe geçişi ile  başarı grafiği de yükselmeye başlamıştı.

Ama bu büyük başarıyı, dostlarına gösterdiği ahde- vefa ve  haksızlığa karşı dik duruşu ile  yakaladığı da gün gibi ortada.

Hak’kı savunmak onu yedirmemek esastır da, onu savunmak ve  yedirmemek de pek kolay değildir. Dostlara sahip çıkmak ise daha bir zordur.

Dostlar asla unutulmuyor. Dünkü yazımda bahsettiğim gibi, yaşamın kuralları içinde gizleniyor ve zamanı geldiğinde sahnedeki yerini alıyor.

HELE Bİ YOL DÜŞÜNELİM…

Hak’kı ve dostu savunmak;

AKIL…

BİLGİ…

YÜREK…

DÜŞÜNCE…

İNANÇ…

GAYRET… ister.

Bunların hepsi Taner İsbir’in kişiliğinde mevcuttur.

Kendisini çok daha iyi yerlerde, çok daha iyi makamlarda görmek isterim

Yolu açık olsun…

Ha gayret! Etrafınızda alarmlar çalmadan sizde dostlarınızı aramaya başlayın hadi durmayın…

Her Gününüz Güzel Olsun.

 
< Önceki   Sonraki >
 

SİTE İÇİ ARAMA

 
 

ÜYE GİRİŞ / ÇIKIŞ






Kayıp Parola?
Hesabınız yok mu? Kayıt Ol

 

Gazete Oku

Son Eklenen 5 İlan

SATILIK BİLGİSAYAR
Satmak Istiyorum (05.10.2008)
İŞYERİNİZE,DERNEĞİNİZE YADA KENDİNİZE
Satmak Istiyorum (05.10.2008)
İŞ ARIYORUM
İş Arayanlar (03.10.2008)

 
= Fotoğraf Var

SİTE ZİYARETÇİLERİMİZ

Şuanda 20 misafir ve 1 üye bağlı
  • loves79

SİTE SAYFA SAYACI


Başlangıç 01.01.2007

RSS / XML

   Basın ve Yayın   Free Page Rank Tool

             

Ip Adresiniz: 38.103.63.61