Birkaç senedir ülkemizin ortamı, duygusal yönden de, adeta çöle dönüştü.
Yolsuzluk olayları, başta Başbakanımızın, halkın zekası ile alay edercesine, unutturma çabaları, duyarlı her vatandaşın ruhunu çölleştirdi. Çoğunu da depresyona sürükledi.( Son beş yılda depresyon ilacı kullanımı %50 artmış) İşte bu ortamda ilimizde , bazı sanat olayları,tam anlamı ile bu çölleşmede birer vaha oluşturuyorlar.
Eczacı Sn. Enver Leblebicioğlu şefliğinde, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Türk Sanat Müziği Korosunun 14,15,16 Nisan tarihlerinde verdikleri Bahar Konserleri gibi.
O güzel eserler,bizlere nostalji yaşattı aynı zamanda. Seneler öncesinden gelen, o güzelim duygu yüklü eserler, sevgi nağmeleri, gençlik yıllarını gerilerde bırakmış olan bizleri o yıllardaki duygu güzelliklerine götürdüler, sarıp sarmaladılar sanki.
Yine “Müzik ruhun gıdasıdır.” sözünü anımsatıp, müzik ziyafeti çektiler bize. Koronun ve 16 solistin profesyonellerden pek de bir farkı yoktu, anlayabildiğimiz kadarı ile.
Ne yazık ki artık o güzellikte, o duygu zenginliğinde eserlere rastlayamıyoruz.
Çünkü yaşam giderek güçleşiyor, giderek yozlaşma, ahlaki değerlerde erozyon yaşanıyor.
Sanatın her vesile ile baltalandığı, gereksiz görüldüğü bu ortamda, nasıl güzel şeyler üretilebilir ki?..Her sanat dalı gibi, müzik de sevgi ile huzurlu bir ortamda üretilebilir ancak…
İyi ki varsınız, bize bu güzel duyguları yaşatan, anımsatan güzel insanlar. Emeğinize sağlık, ağzınıza sağlık. Durmak yok yola devam…
Konser başlamadan önce gösterilen, Çorum’un tanıtım filmi de bizler için sürpriz oldu. Gerçekten güzel hazırlanmıştı.
Yine çöldeki vahalardan biri de, Lila Akademi ve Sanat Merkezinin 18 Nisan günü açılan, yedi kursiyer bayanın, öğretmenleri Alev Burhanoğlu öğretisinde ürettikleri , yağlıboya resim çalışmaları sergisi oldu.
Son senelerde, özellikle de bayanlar arasında yaygınlaşan bu sanat dalının güzel çalışmalarını, büyük bir beğeni ile izledik.Ellerine sağlık.
Bu sergi de, ortam bulunduğunda, ne güzellikler ortaya çıkarılabileceğini, ne yetenekler bulunduğunu kanıtlıyordu…
Son zamanlarda, bu tür vahalara çok ihtiyaç duyuyoruz gerçekten…