ÇORUM’DA DA HAYDAR ALİ ÖZTAŞ’LARIN SAYISININ ARTMASI EN BÜYÜK DİLEĞİMİZ

Hürriyet’in dün ilan olarak verdiği ekte, Türk Eğitim Vakfı (TEV) anlatılıyor.

TEV, rahmetli Vehbi Koç öncülüğünde 1967 yılında 205 hayırsever tarafından kurulmuş.

Yarım asrı geride bırakan vakıf, bu süre içinde 250 bin öğrenciye burs vermiş. Yani, 250 bin gencimizin iyi eğitim almasını, donanımlı ve yetkin bir meslek insanı olarak ülke hizmetine atılmasını sağlamış.

Gerek TEV yöneticilerinin, gerekse TEV bursları sayesinde iyi eğitim alıp mesleğinde iyi yerlere gelenlerin değerlendirmelerini, “Türkiye’nin aydınlık geleceği” adına umutlanarak, kıvanç duyarak okuduk.

*

TEV Mütevelli Heyet Başkanı Ömer M. Koç’un şu sözlerinin özellikle altını çizmemiz gerek:

“Öncüsü olduğumuz cenazelerde çelenk bağışı uygulamasının bir benzerini, mutlu günlere taşımak hedefiyle 50. yaşımızda yeni bir gelenek başlattık. Her yıl destek sağlanan toplam öğrenci sayısının üçte biri, cenaze çelenklerinin bağış gelirleri ile gerçekleşiyor. Mutlu günlerimizi de bu geleneğe dahil ederek etkiyi misliyle artırmayı hedeflediğimiz projemizin adı: Bir Dünya Çiçek”

*

Edindiğimiz bilgiye göre, TEV’in bir dönem Çorum Şubesi de açılmış, ama devamı getirilememiş.

Hatta, şimdi Fenerbahçe Başkanı olan Ali Koç’un bu vesileyle Çorum’a geldiği anlatılıyor.

Gönül arzu eder ki, böylesine önemli bir vakfın Çorum’a şube açması yeniden sağlanabilsin.

*

Çorum’da faaliyetini sürdüren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ise 1995 yılında yine Koç Ailesi’nden (Vehbi Koç’un kızı) Suna Kıraç’ın öncülüğünde kurulmuş.

TEGV’in kuruluş nedeni de, “Türkiye’nin yarınlarında aydınlık yüzler görmenin ön koşulu, bugün çocuklarımızı en iyi şekilde eğitebilmektir” şeklinde ifade ediliyor.

TEGV Çorum’da, Serpil Çetin’in yönetiminde, eğitim gönüllüleriyle çocuklarımızın eğitimine büyük katkı sağlıyor.

*

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) 1998 yılında Dr. Üstün Ezer öncülüğünde Ankara’da kurulmuştu.

LÖSEV’den yapılan son açıklamayı da büyük bir memnuniyetle izledik:

“20 Yıldır lösemiden hiçbir çocuğumuz kaybedilmesin diye çalışan LÖSEV, % 92’lik tedavi başarı oranı ile artık ‘mutlu sonlar’ yazmaya başlamıştır.

Rahmetli Ertem Eğilmez in ‘Canım Kardeşim’ filminin kaybedilen çocuk oyuncusu Kahraman’ı, LÖSEV yeni kısa filminde uyandırarak tüm çocuklar, anne ve babalar için mutlu bir son haline getirmiştir.”

Yüzde 92’lik bir başarı…Gerçekten ne mutlu!

*

Hastalığın pençesine düşmüş çocuklarımızı yaşatmak, engelli çocuklarımızı topluma kazandırmak, üstün zekaya, gizli yeteneğe sahip çocuklarımızın gerekli eğitimi almalarına ortam hazırlamak ve onları ülkenin aydınlık geleceğinin ışık kaynakları haline getirmek…

O kadar kutsal, o kadar yaşamsal ki…

Sungurlu’nun İnegazili köyünden çıkıp Türkiye’nin en önemli çorap sanayicilerinden biri haline gelmiş, ama köyünü, ilçesini, ilini unutmamış, kendi adına okul yaptırdığı gibi, akrabalarını da bu doğrultuda yönlendirmiş bir Haydar Ali Öztaş, eğitime katkı adına yalnız Çorum’un değil, ülkemizin de yüz aklarından biri.

Haydar Ali Öztaş’ların sayısının artması, çocukların sağlığına ve eğitimine gücü oranında katkı sağlayanların çok daha büyük sayılara ulaşması en büyük dileğimiz…

Türkiye’nin geleceği, aydınlık yarınları adına…