CHP de ön seçim yaklaştıkça heyecanda artıyor. Her aday adayı kendi çapında çalışıp oy verecek olan üyeyi ikna etmeye çalışıyor.
Ben oyların kadınlara ve gençlere verilmesinden yanayım.
Ulu Önderimizin ” Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın”,
Gençlerimiz için de “ bütün ümidim gençliktedir. Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız, Sözlerinden yola çıkarak kadınlar ve gençler diyorum.
Ön seçime giren aday adaylarının konuşmalarını bu güne kadar gözlemledim. CHP’ nin aday adayları içinde ön seçimden Dinçer Solmazı’ın çıkmasını çok isterim.
Memleketimizin geleceği için seçmenlere büyük bir sorumluluk düşmektedir. Hatır- gönül veya menfaat ilişkileri içinde verilen oylar ile TBMM gelenleri şöyle bir gözden geçirmek gerekir.
Aday adaylarında ufuk yoksa,
Proje yoksa,
TBMM’de o yetki verilmiş ve doğru kullanamamışsa,
Şarkı türkü ile medyada yer alarak, meydanlara toplanan insanlardan oy isteniyorsa,
Ne bekleyeceğiz?
İnsanların ninnilerle uyutuldukları zamanlar çookkk gerilerde kaldı.
Artık devir proje devri.
Ülkem ve memleketim için ne yapıldı?
Memleketine hangi yatırımı getirdin, kaç fabrika açtın da kaç işçi çalıştırdın?
Oyu Çorum’dan iste, yatırımı başka yerlere yap.
Seçmenlere büyük bir sorumluluk düşerken ben bu noktada gençlere ihtiyacımız olduğundan Dinçer Solmaz diyorum ve destekliyorum.
Dinçer Solmaz’ın kardeşliğe, birliğe, dirliğe, mücadeleye çağırmaya geldim, diye başlayan konuşmasının devamı da beni etkilemişti.
Solmaz; “Amasya Tamimi için bölgemizi şereflendiren Ulu Önder Atatürk’ü karşılamaya giden heyetin azalarından olan rahmetli büyük dedemin bıraktığı yerden, ulusal varlık ve birlik davamıza sahip çıkmaya geldim. Şehrimizin alnına kara bir leke gibi çalınan, fitne ve nifak tohumlarının hainlerce ekildiği kanlı katliamda, kardeş kanının aktığı ’80 olaylarında, sadece Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı olduğu için, yirmi yedi gün hücre hapsinde tutulan ve sonra sağlığını yitirerek kaybettiğimiz rahmetli babamın, Cemal Solmaz’ın oğluyum. Babamın bıraktığı yerden, altı oka, devrimlere, Atatürk Cumhuriyeti’ne, Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmaya geldim.
Ömrünü bu şehrin çocuklarına sağlam temeller atarak, Vatan ve millet sevgisiyle yoğurarak geçirmiş, mübarek ellerinden öpülesi emekli öğretmen Serap’ın oğluyum. Anamın bıraktığı yerden bayrağı teslim almaya, her çocuğu kendi çocuğum bellemeye, aydınlık ve özgür yarınlar için sizlerle birlikte güzel bir gelecek inşa etmeye geldim. Ailemizde yaşanmış her acı olayın, şehrimizde tüten her evde de izi olduğunu bilerek, bizim kardeşliğimizi sizlerle bölüşmeye geldim. Hayatımın kalanında , memleketime, vatanıma, milletime hizmet etmek için var gücümle çalışacağıma, altı okun gösterdiği hedeften asla ayrılmayacağıma, Atatürk’ün milli ve manevi mirasına son nefesime kadar sahip çıkacağıma sizlerin huzurunda, namusum ve şerefim üzerine yemin ediyorum” dedi
CHP’ de ön seçim yaklaşırken, üyelerin Dinçer Solmaz’ın bu söylemlerini dikkate almalarını ve çok zor günlerden geçtiğimiz bu süreçte gençlere ne kadar ihtiyacımız olduğunu düşünerek oy kullanmalarını isterim.