Bugün CHP’nin 36’ıncı Kurultayı Ankara’da toplandı. Bu satırları yazdığım sırada genel başkanlık oylanıyor. Kimin genel başkanlığa geldiğini öğrenemeden bu yazı Çorum Haber’e ulaşmış olacak.

Bu köşede CHP ile ilgili bazı yazılar yazdım. Öncelikle şunu söylemeliyim. Kemal Kılıçdaroğlu iyi bir insan. Mülayim bir insan. Ama şu 15 yılda 6 defa seçim kaybettiği dikkate alınırsa bunu değerlendirmek icap eder diye düşünüyorum.

Önceki yazılarımda da vurguladım. Muhalefete ait yazarlar bakıyorlar ki yazacak konuları yok. Hemen CHP yazıyorlar. Allah aşkına iktidarın onca sorunu varken CHP’nin neyini yazıyorsunuz? İşte bu çok anlamlı. CHP’nin muhalefetinde ele alacağı, üzerine gideceği o kadar çok sorun var ki siz bunları ele alıp, gümbür gümbür ses getiremezseniz, sonra dönerler sizinle alay ederler. Adamlar açıkça söylüyorlar, “Allah Kılıçdaroğlu gibi bir muhalefet liderini başımızdan eksik etmesin” diyorlar. Bunu neden söylüyorlar hiç analiz ediliyor mu?

1970’li yılların iktidar ve muhalefetini bir düşünün. Üç milletvekili ile MHP mecliste fırtınalar estiriyor. Üstelik siyasi malzeme de fazla değil. Oysa son 15 yıldır ben şahsen “Evet şimdi yer yerinden oynar. İktidar bakalım bunu nasıl izah edecek, altından nasıl kalkacak?” dediğim çok olmuştur. Ama sonunda baktık ki suçlu Kılıçdaroğlu, daha ötesi Atatürk, İnönü ve Ecevit oluyor. En son Fetö olayının da suçlusu, sebebi CHP ve Kılıçdaroğlu. Pes artık! Siz buna gümbür gümbür bir cevap veremezseniz, döner sizi suçlarlar.

Hangi birisini söyleyelim. Bu ülkede levhalardan TC silinmedi mi? Türk halkının en hassas olduğu bir konu değil mi bu? Yer yerinden oynamalıydı. Ordumuzla adeta alay edildi. Kimyası bozuldu. Saklı gizli bir şeyi kalmadı.

Ortadoğu politikamız, Atatürk’ten bu yana değişmeyen bir politika. Bunun sonucunda Suriye ile ortak Bakanlar Kurulu toplayacak, vizesiz gidip gelecek bir duruma geldik. Ama nedenlerini çok açık yazamayacağım. Neden bu duruma geldik? Okuyucular bunu çok iyi anlıyor.

Bu süreçte yaşanan durumları tek tek izah etmeyeceğim. Bunları tüm kamuoyu biliyor. Biz yine dönelim CHP’ye. Bizim eleştirimiz bağcı dövmek değil, üzüm yemek. Makro düzeydeki politikasına değil. Mikro düzeyde CHP’nin Çorum’daki trendine bakalım. 70’li yıllarda Çorum 7 milletvekili çıkartılırken CHP 3’ten 2’den aşağı düşmezdi. Belediye’yi hep alırdı. Şimdi bakınız bir milletvekili. Öpüp başına koyuyor. Etnik ve dini saiklerle bir milletvekilliği garanti alınıyor. Neden ikinci milletvekili çıkartılamıyor diye kafa yoran yok. Çorum, CHP’nin şahlanacağı bir ilimiz. Siz CHP’yi Çorum’da şahlandıramazsanız boş verin başka yerlerle uğraşmayın.

Özetle, AKP 16 yıldır iktidarda her alanda başarılı olduğu için kalmamıştır. Karşısında muhalefet olmadığı için iktidarını muhafaza etmiştir. Şimdi de muhalefet partisinin birisi AKP’ye kayıtsız şartsız teslim oldu.

CHP değişmez, aynı usulle yoluna giderse AKP için bir onbeş yıl daha şimdiden helal olsun.