Öğretmen öğrencisine, dönme neye denir? Dönmeye bir örnek ver deseydi öğrencisine, yanıt ve en iyi örnek Mehmet Barlas olurdu sanırım.

Bu her devrin adamı, döne döne, yanar, döner olan zat, yaranma güdüsü ve şaşkınlığı içinde Sabah Gazetesi’ndeki köşesinde “Bir bakmışsınız CHP kapatılmış” diyor. Aslında söyleyene değil, söyletene bakmak lazım. Anlaşılıyor ki, iktidarın ayağının altındaki toprak kayınca, yan yollar akla geliyor.

Bu sözü söyletmek için Mehmet Barlas’ın tercih edilmesini, yadsımamak lazım. Özal’dan, Demirel’e, Evren’den, Erdoğan’a renkten renge girmiş, her iktidarın adamı olmuş kişinin tercihi, elbette isabetlidir.

Olay seçimle iktidarda kalma şansını yitiren iktidarın, gördüğü düşün aynaya yansımasıdır, bu söylem. Aslında bir sivil darbe çağrısı gibi de nitelenebilir.

CHP ve Kılıçdaroğlu, Atatürk’ün kurduğu partinin lideri “meşru” değilmiş, parti kapatılmalı, lideri de vatan hainliğinden içeri alınmalıymış. Bak şu konuşana, demokrasi adına fetvalar döktürüyor!! Gerçekten dönmeliğin mimarı, her devrin adamı Mehmet Barlas’ın ağzından çıkanı kulağı duyuyor mu dersiniz?

Daha da ileriye gidiyor hazret, Anayasa Mahkemesi’nin geçmişte çok parti kapattığını, şimdi HDP’yi kapatmasının gündemde olduğunu, CHP’yi kapatmasının da zor olmayacağını söylüyor. Sayın Kılıçdaroğlu’nu “İç savaş kışkırtıcısı olarak” niteliyor.

Sayın Kılıçdaroğlu iç savaş kışkırtıcılığını Ankara, Keskin’de kendisine linç girişimi düzenleterek mi yaptı?

Yine Artvin Şavsat’ta kendisine suikast düzenleterek mi yaptı?

Ankara Gar katliamını düzenlettiği için mi iç savaş kışkırtıcısı?

Sivas, Kahraman Maraş, Çorum ve daha pek çok olayın kışkırtıcısı olduğu için mi iç savaş kışkırtıcısı?

Kayıp binlerce silahı yandaşlarına dağıtarak mı iç savaşı kışkırttı?

Yoksa 15 Temmuz Kanlı Darbesi’nin arkasında kılıçdaroğlu mu vardı?

Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Uğur Mumcu, A. Taner Kışlalı, Necip Hablemitoğlu...gibi demokrasi şehitlerinin, katliamlarının arkasındaki kişi miydi?

Barlas bunları da açıklasaydı vatana, millete büyük bir hizmet etmiş olurdu!!

İktidardan düşme korkusu eşekten düşmeye benzemiyor. Korku dağları sarıyor. İnsanın aklı karışıyor. Ağızla arkası yer değiştiriyor. Başlıyor zort zort atmaya.

“CHP kapatılmalı, Kılıçdaroğlu tutuklanmalı” öyle mi?