Tam iki buçuk senedir Pandemi hayatımızı altüst etti. Evlere hapsolduk. Kimse kimseyi göremedi. Bırakın akrabalarımızı, çocuklarımızı, torunlarımızı dahi ziyaret edemez olmuştuk. İnsan sesine hasret kalmıştık.

Aşılar sonrası biraz rahatlar gibi olmuştuk. Şimdi de pahalılık ve ağır yaşam koşulları canımızı yakmaya başladı. Sanki kıyamet alametleri yaşıyorduk.

Osmancık tabiriyle korona biraz “tohtayınca” ÇEKVA’nın 24 Nisan Pazar günü Libadiye Devlet Su İşleri misafir salonunda tertip ettiği iftar yemeğine katıldım.

Yıllar önce rahmetli hocamız Prof. Dr. Ahmet Samsunlu’nun başkanlığını yaptığı dönemde ÇEKVA yönetim kurulunda beraber çalışmıştık.

Uzun yıllar ÇEKVA’ya hizmet eden ve on binlerce Çorum’lu üniversite öğrencisine

burs sağlayarak okumasına yardımcı olan sevgili hocamız Prof. Dr. Ahmet Samsunlu’yu sevgi, saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.

Umarım, eskiden İmar ve İskân Bakanlığı da yapan sevgili hocamızın mübarek adı Çorum’da bir caddeye verilir de kendisi hiç olmazsa öbür alemde onurlandırılır.

Çorum Belediye Başkanımız Halil İbrahim Aşgın’ın ve Çorum Belediye Meclisi üyelerinin dikkatine sunulur.

Dünyaca meşhur Sinpaş İnşaat Şirketi sahibi Alaca’lı hemşehrimiz Avni Çelik’ten sonra ÇEKVA başkanı olan Osmancık’lı Prof. Dr. Lütfü Akça’nın ve yardımcıları Sabit Velidedeoğlu, Hüseyin Kapusuz ve Sevilay Gitgetir’in organize ettiği İftar yemeğine, Çevre ve Şehircilik Bakan Danışmanı Zeki Gül, eski AKP Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, eski Milli Selamet Partisi Milletvekili Turhan Utku, İstanbul Vali Yard. Levent Kılıç, İstanbul Havalimanı işletmesi icra kurulu başkanı Hüseyin Kadri Samsunlu, Şaban Akça, Özgür Tezel, Prof. Dr. Dilek Yılmazcan, Dilek hocamızın Zile’li dostları Mualla Erdem, Nuray Mescioğllu, Tuncay Mescioğlu, kardeş kuruluşumuz ÇESİAD (Çorumlu Eğitimci, Sanayici ve İş Adamları Dayanışma Derneği) başkanı Mehmet Yıldırım, eski TMSF Başkan Yard. Mehmet Akif Yaşin, Erdal Karslı, Osmancık’lı Dernekler Federasyonu başkanı Oğuzhan Er, Osmancık Dernek Başkanı Şerif Yedek, Ali İdi, Gülhan Kümbül, Nazlı Kümbül, İnci Yetik, Bilgi Kapusuz, Nedret Velidedeoğlu, Sema Benderli, ses sanatçısı Cemal Kurtoğlu, ses sanatçısı Duygu Koçak ve eşi Tuna Sezer, Sevilay Akça (Prof. Dr. Lütfü Akça’nın eşi, rahmetli arkadaşım öğretmen Mehmet Filiz’in kızı) Akademisyen Ayşegül Samsunlu, Bakırköy Savcısı Talip Kalkan, ÇEKVA Kadınlar Kolu Başkanı Yasemin Özaçar, Mustafa Özsoy, Cafer Özsoy, Şaban Gündüz, Ahmet Lapacı ve Sururi Onan katılımcılar arasındaydı.

İftardan sonra Osmancık’lı ÇEKVA Başkanı Prof. Dr. Lütfü Akça hocamız açış konuşmasını yaparak gelenlere teşekkür etti. “Yaklaşık iki buçuk yıldır pandemi koşulları nedeniyle bir araya gelemediğimiz için çok üzgünüz, bu gece sizleri burada görmekten ve ağırlamaktan çok mutlu olduk” dedi.

Yaklaşık 100 kişinin yer aldığı iftar sofrası çok hoş karşılaşmalara vesile oldu. Yıllardır birbirini göremeyen dostların ve arkadaşların buluşması herkesi mutlu etti.

Bu güzel iftar yemeği için ÇEKVA Başkanı Prof. Dr. Lütfü Akça hocama Sabit Velidedeoğlu’na, Hüseyin Kapusuz’a, Sevil Gitgetir’e ve bütün masaları tek tek dolaşarak herkesin halini hatırını soran, herkesi tanıyan İstanbul’daki Çorum’luların meşhur temsilcisi Sungurlu’lu Sururi Onan kardeşime çok teşekkür ederim.

Ben Sururi Onan’ı, her zaman ve her yerde lafını ve sözünü esirgemeyen eski Yunan filozofu Sokrates’e benzetirim. Gazetedeki yazımın ekinde Sururi Onan’la iftar sofrasında çektirdiğimiz bir resmimizi paylaşacağım.

BAKALIM BUGÜN BİLGE BAADDİN NELER SÖYLEYECEK?

1-İlâhi adalette zaman aşımı yoktur. O bir gün mutlaka tecelli edecektir.

2-Sevgili arkadaşım ÇESİAD Başkanı Mehmet Yıldırım, “Çorum’un ihracat rakamlarının yüksek seviyede olduğunu, tarım, sanayi, turizm başta olmak üzere her türlü altyapının güçlü olmasına rağmen Çorum’a yıllardır havaalanı ve demiryolu gibi yatırımların yapılmamasının üzüntü verici olduğunu söylemiş.

Mehmet Yıldırım kardeşim çok haklı. Yıllardır bir Yozgat olamadık!

Bir Çorum’lu olarak yıllardır yaşadığımız bu üvey evlat muamelesini bir türlü kabullenemiyorum. Demek ki, ya istemesini, ya da ağlamasını bilmiyoruz!

Çorum’luyuz, Anadolu kokar toprağımızda,

Uygarlıkların ateşi yanar otağımızda,

Yıllardır kendi yağımızla kavrulur dururuz,

Aydınlar ocağıyız güller açar bağrımızda…(Mehmet Özata)

27 Nisan 2022



Mehmet Özata, Sururi Onan’la…

(Soldan sağa) İskilipli Şaban Gündüz ,İGA Ceo’su Kadri Samsunlu, ÇEKVA Başkanı Prof.Dr. Lütfi Akça, Sururi Onan…