Saygıdeğer hemşehrimiz;
Çorum Eğitim Ve Kültür Vakfı (ÇEKVA) tarafından, hemşehrilerin birbiriyle tanışması ve kaynaşması amacıyla 8 Mayıs 2015 tarihinde (Cuma günü) saat 20,00’de Şişli Öğretmenevinde yöresel yemeklerimizden İskilip Dolmasının sunulacağı bir toplantı gerçekleştirilecektir. Bursiyer öğrenciler yararına yapılacak bu etkinliğe katlımınızla Vakfımızı onurlandırmanızı temenni ederiz.
İlgili kişi : Erdal Karslı / Çekva Genel Müdürü: 0216-4147475- 0532-6089973 Avni ÇELİK – Vakıf Başkanı
*
Davetiye bedelleri yüz lira olan bu kaynaşma yemeğine, “Madem ki Çorum’luyuz birbirimizden sorumluyuz” duygusunu taşıyan Çorum’lu kardeşlerimin katılımını
rica ediyorum.
1995 yılından beri Çekva’nın yönetim kurullarında görev almış bir Çekva gönüllüsüyüm. İstanbul’da maddi durumu iyi olmayan Çorum’lu üniversite öğrencilerine burs vererek onlara kol, kanat geren Çorum’luların yüzakı vakıfları Çekva’ya ve Çesiad’a sahip çıkılması için uğraş veriyorum.
1963 yılında Osmancık’tan tahta bavulla İstanbul’a geldiğimizde perişan olmuştum.
Ne arayanımız, ne de soranımız vardı. Ben çok zor şartlar altında Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünü bitirerek öğretmen olmuştum.
İstiyorum ve diliyorum ki, bugün Çorum’lu gençlerimiz bu zorlukları yaşamasınlar.
BİLGE ÖZGEN, KADIKÖY TÜRK SANAT
MÜZİĞİ TOPLULUĞU KONSERİ
Dün gece emekli banka müdürü Mustafa Sürer ağabeyle Kadıköy Evlendirme Dairesinde Şef Bilge Özgen’in yönettiği konsere gittim.
Ud ve Lavta sanatçısı Bilge Özgen hocamla Aşiyan Musiki Cemiyetinde tanışmış, dillere destan “Sevgi dolu şu gönlüm bir kuş gibi kanatlı” adlı Uşşak şarkısını beraberce söylemiştik. Dün gece bu güzel şarkının söz yazarı Ayten Baykal hanımefendi de konserdeydi.
Bilge Özgen hocamın ; “Unutur sanma sakın, Gökten yağmur değil sevgiler yağsın, Ben bir küçücük sevdalı kuştum, Arıyı çiçekte dalda severim, Dediler zamanla hep azalırmış sevgiler” adlı şarkıları da çok meşhurdur.
Şair ve söz yazarı Hülya Sümer’in sunduğu konserde, 2004’te Kadıköy ses yarışması birincisi Mimar Tayfun Atalan’ın güzel sesiyle yorumladığı sözleri Cansın Erol’a, bestesi Selahattin İçli’ye ait, “Hüzün zaman, zaman deli dalgalarla gelir, gönlümün kıyısına vurur” adlı kürdilihicazkâr şarkıyı müzikseverler ayakta alkışladı.
Şerif İçli’nin yeğeni rahmetli Selahattin İçli hocam da bu şarkıyı çok sevdiğini söylerdi.
Daha sonra sahne alan Aşiyan’dan arkadaşım Nilüfer Duruoğlu (Doruk) sözleri şair Nedim’e, bestesi Münir Nurettin Selçuk’a ait ”Rakkas, bu halet senin oynunda mıdır” adlı kürdilihicazkâr şarkıyla gönül tellerimizi titretti.
Çok mütevazı ve çok güzel bir insan olan Bilge Özgen hocam 1935 yılında Viranşehir’de doğmuş. Bugün seksen yaşında ihtiyar bir delikanlı olan Bilge hocam bestelediği şarkıları okunurken kendinden geçip bir başka âlemde yaşıyor sanki.
Ârif Nihat Asya’nın RUBAİYYAT-I ÂRİF1 ve 2 kitaplarındaki rubaileri çok severim. Rubailer hayatın özetlenmiş, sıkıştırılmış tabletleri, tercümeleridir.
Ârif Nihat Asya “HÜRRİYET” adlı rubaisinde âleme şöyle sesleniyor.
Avare geçen ömrü, ömür zannederiz,
Yolcum, suyu keyfince yürür zannederiz,
Gıptayla bakıp, zaman, zaman gökyüzüne,
Rüzgarları hür, kuşları hür zannederiz…
Ben de ilk yazdığım bir rubai denememde hayatı şöyle yorumlamıştım.
Sıra bana geldi rubailerde, / Coşarım taşarım rubailerde,
Hayatı dörtlüğe sığdırmak için / Zamanı aşarım rubailerde.. (Mehmet Özata)
15 Nisan 2015