ÇEKVA (Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı) ve ÇESİAD ( Çorum’lu Eğitimci, Sanayici ve İş Adamları Dayanışma Derneği),Çorum’un yüzakı bu iki derneği İstanbul’da nihayet birlikte hareket etmeye başladılar.
Ben öncelikle, bu birlikteliği hayata geçiren Çekva Başkanı Avni Çelik ve Çesiad Başkanı Ahmet Lapacı’ya çok teşekkür ederim.
Bu birliktelikte harcı olan, Çekva onursal Başkanı Prof. Dr. Ahmet Samsunlu, Çekva Genel Sekreteri Sabit Velidedeoğlu ve Çekva Genel Müdürü Erdal Karslı ile Çesiad eski Başkanı Mehmet Yıldırım’ı,Çesiad Başkan yardımcısı Muzaffer Canıdemir’i, Yargıtay üyesi Zihni Doğan’ı ve İbrahim Sezikli kardeşimi sevgi ve saygı ile anıyorum.
Bundan böyle, ÇEKVA eğitim ve öğrenci burslarıyla ilgilenecek, ÇESİAD ise Çorum’lu Sanayici ve İş adamlarından öğrenci bursları temin edecekmiş.
22 Aralık Pazar sabahı ÇEKVA ve ÇESİAD yöneticileri ve bursiyer öğrencileriyle İstanbul Çekmeköy Belediyesinin davetlisi olarak Turgut Özal Kültür Merkezinde kahvaltıda buluştuk..
Toplantıya Göztepe’den Osmancık’lılar Derneği Başkanı Serdar Gürsoy ve Osmancık’lı öğretmen Ali Uzun’la beraber gittik.
Toplantıya, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı hemşehrimiz Şeyma Dövücü, Çesiad sekreteri Büşra Yaşar, Çekva Sekreteri Fatma hanım ,Çesiad üyesi Murat Karaca, Mecitözü’lü dostum Hüseyin Akmaz, Avukat Murat Başer, Avukat Şerif Akkoca, Avukat Hüseyin Tuzcu, Tahsin Özcan, sanatçı Cemalettin Kurdoğlu, Esat İnkaya, Süleyman Aykaç, Bekir Köksal, Nevzat Kütük, Cafer Özsoy, Mustafa Özsoy ve Orhan Atak katıldılar.
Gurbet ellerde yaklaşık 450 Çorum’lunun buluşması çok görkemli oldu.
Açış konuşmasını Çekva Genel Sekreteri Sabit Velidedeoğlu yaptı. Ardından söz alan AKP Çorum Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, “Gençler, ülke olarak bilgi üretemiyoruz, üretilen bilgileri kullandığımız için de dünyanın çok gerisindeyiz. Alma ağacının altında yatmayın, verme ağacının altında yatın. Başınız pınar, ayaklarınız göl olsun” diyerek, güzel bir konuşma yaptı.
Daha sonra Çesiad Başkan yardımcısı Muzaffer Canıdemir ve Çekva Genel Müdürü Erdal Karslı konuştu. Ben de söz alarak, “Gençler ben Osmancık’lı Tarih öğretmeni bir ağabeyinizim. Çorum Haber ve Osmancık Haber gazetelerinde haftalık yazılar yazıyorum. Yıllardır bu manzara hayalimdi. Sizleri bir arada görmek beni çok mutlu etti. Eski bir Çekva yönetim kurulu üyesi olarak, Çekva ve Çesiad birlikteliğini sağlayan Avni Çelik ve Ahmet Lapacı kardeşime teşekkür ederim” dedim.
Sabit Velidedeoğlu kahvaltı daveti nedeniyle Çekmeköy Belediye Başkan yardımcısı hemşehrimiz Şenol Çetin’e plaket verdi.
Dün sabah çok gecikmeli de olsa ÇEKVA ve ÇESİAD’ın 2013-2014 yılı öğrenci bursları açıklandı. Hayırlı olsun.
Öğrencilere ahkâm kesmeyi unuttum. Bari sizlere keseyim!
Âlemi gördüğünden ibaret sanma!
Âlemde âlemler var, hepsi muamma!
Kâinat ve tüm varlıklar aynadır Hakk’a,
Aç gönül gözünü bir boyutta kalma! …(Mehmet Özata)