NATO’NUN İKİNCİ ADAMI: “RUSYA ARTIK DÜŞMAN”
NATO Genel Sekreter Yardımcısı Alexander Vershbow, NATO üyelerinin Rusya'yı artık bir partner olarak değil, düşman olarak görmeleri gerektiğini söylemiştir.
Associated Press'e konuşan Vershbow önceki gün verdiği demeçte, Rusya'nın Ukrayna'daki krizi ve gerilimi tırmandıran başlıca aktör olduğunu ve bunun NATO müttefikleri için Rusya'nın yeni durumunu belirleyecek etken olduğunu iddia etmiştir.
NATO yetkilisinin açıklamasında, Rusya'nın Ukrayna'daki olaylarda yer almasının, NATO'nun on yıllardan bu yana Rusya'ya yaklaşma politikasında bir dönüm noktası olduğu belirtmiştir.
“RUSYA SINIRINI KUVVETLENDİRECEĞİZ”
NATO'nun iki numarası, NATO'nun bundan sonra Rusya'nın çevresinde bulunan müttefik ülkelere savunma kuvvetleri yerleştireceklerini ve buradaki NATO askeri varlığını modernize edeceklerini ifade etti. Vershbow, sadece Ukrayna'da değil Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan ve Moldova'daki NATO varlıklarını artıracaklarının sinyalini verdi. (Aydınlık Gazetesi, 03 Mayıs 2014)
NATO’ya vokal yapan ise Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk’tur. Arseniy Yatsenyuk, “Rusya ikinci dünya savaşı başlatmak istiyor” diyerek zeytinyağı gibi üste çıkmanın peşindedir. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış. Amaç dünya kamuoyunda algı bulanıklığı yaratmak…
Yatsenyuk’un kurduğu vakfın adı ise hiç de şaşırtıcı değildir. Açık Ukrayna Vakfı… “Açık” ibaresi bir Soros markasıdır.
NATO TAM BİR AVRUPA SEVDALIDIR!
NATO ifadesini ABD, küresel çeteler olarak da okuyabilirsiniz. İşte katılım tarihlerine göre NATO üyeleri…
Belçika, Kanada, Danimarka, Fransa, İzlanda, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, Portekiz, İngiltere (Birleşik Krallık), ABD… 04 Nisan 1949. Yunanistan ve Türkiye… 18 Şubat 1952. Almanya, 09 Mayıs 1955… İspanya, 30 Mayıs 1982… Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya… 12 Mart 1999. Bulgaristan, Estonya, Letonya, Litvanya, Romanya, Slovakya, Slovenya… 29 Mart 2004. Arnavutluk ve Hırvatistan ise 01 Nisan 2009…
AVRUPA’DA SPOR VE SİYASET
UEFA ya da açılımıyla Avrupa Futbol Federasyonları Birliği…
“Kosova ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dâhil olmamak üzere, tüm Avrupa devletleri ve ek olarak Türkiye, Kıbrıs, İsrail, Kazakistan, Ermenistan, Gürcistan, Azerbaycan ve Rusya'yı da içine alan ve kendisine bağlı ülke federasyonlarından oluşan yarı federal bir spor kurumudur.”
“Tüm Avrupa devletleri” diyeceksin ek olarak da Rusya diye ek yapacaksın. Bunun anlamı “tüm Avrupa devletleri” arasında Rusya yok demektir. Ya Kosova? Kosova hangi kıtadadır.
Coğrafi olarak Asya kıtasında yer alan İsrail, Kazakistan, Ermenistan, Gürcistan, Azerbaycan ve Kıbrıs gibi ülkelerin hangi amaçla Avrupa Futbol Federasyonlar Birliği (UEFA) çatısı altına alındığını sormak gerekmez mi? Bayram değil, seyran değil… Avrupa bu ülkeleri neden öpmüştür?
İsrail bilindiği gibi emperyalizmin Ortadoğu’daki uzantı dosyasıdır. Emperyalizmin ikinci İsrail hayalini Kürdistan teşkil etmektedir. İsrail bir Avrupa ülkesi sayılmaktadır. Siz kıta tanımını bulanık tutarsanız, canınızın istediğini “koy sepete” yapar, hoşunuza gitmeyi de dışarıda bırakırsınız. Örnek… Kosova… Bir de kerhen alınan “ve Rusya” vardır.
Ermenistan, Gürcistan emperyalizmin Ortadoğu ve Kafkaslarda hamle yapması için piyon ülkelerdir. UEFA içinde gösterilerek şirinlik muskası takılmıştır onlara…
Ya Azerbaycan, diyeceksiniz? Aman petrol, canım petrol durumları… Kafkaslar stratejisinde Azerbaycan’ı görmeden hamle planlamak mümkün değildir. Rusya Kafkaslar üzerinden futbol görüntülü de olsa kuşatma altındadır. Batıda ise eski SSCB ülkeleri tez zamanda AB ve NATO şemsiyesi altına alınmışlardır.
Kıbrıs, emperyalizm için Akdeniz’in en stratejik yerinde doğal bir uçak gemisidir. Ayrıca
Türkiye’nin de yumuşak karnıdır. AB kendi koyduğu kuralları kendi çiğneyerek Kıbrıs’ı AB üyesi yapmıştır.
Emperyalist Batı, en kitlesel spor dalı olan futbolu kendi stratejik amaçları için kullanmaktadır.
Asya Futbol Konfederasyonu kısa adıyla AFC Asya'da futbolu organize eden ve yöneten kuruluştur. 1954'te Filipinler'in Manila kentinde kurulmuş olup bugünkü genel merkezi Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dadır. Kulüpler düzeyinde AFC Şampiyonlar Ligi'ni düzenler.
İsrail, Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan ve Kıbrıs gibi ülkelerin coğrafi konumları gereği Asya Futbol Konfederasyonu üyesi olmaları gerekmez mi?
İsrail 1954 – 1974 tarihleri arasında AFC üyesi olup 1994’de UEFA’ya alınmıştır.
Kazakistan 1998-2002 tarihleri arasında AFC üyesi iken 2002’de UEFA’ya alınmıştır.
Yapılan bu uygulamaların “Spor barış, sevgi, kardeşliktir” sloganı altında yapıldığını düşünmek mümkün müdür?
Türkiye’den Ermenistan ve Kürdistan çıkarmak emperyalizmin en eski planlarından biridir. Türkiye için durum budur da Rusya için faklı mıdır? Asla…
Baştaki sözlerimize dönersek, Ukrayna üzerinden yapılanlar “Büyük Satranç Tahtası”ndaki hamlelerdir. Kitlelere gösterilenler ile görülmesi gerekenlerin farkına varamayanlar için yanılgı ve yenilgi kaçınılmazdır. Büyük satranç tahtasında tek kareye bakanların vay haline… Hayata dair her şey, futbol da dâhil, küresel çetelerin ilgi alanındadır.