Önceki gün “Kapatın gitsin” başlığı altında yazdığım yazı ile ilgili özellikle Çorumsporlu yöneticilerden ve yönetime yakın çevrelerden büyük tepki aldım. Hatta Belediyespor’a çalıştığım bile iddia dildi. Böyle bir şeyi ancak gerçekleri göremeyecek kadar kör ve aciz olan insanlar düşünüyor. Tabi, doğruları yazdığım için tepkilerden çok takdir de edildim. Benim amacım birilerini haksız yere eleştirip takdir beklemek değil. Gazeteciliğin gerekliliklerini yapmaya çalışıyorum. Bu yüzden, bildiğim doğruları yazmaya devam edeceğim.

Yine söylüyorum, bu ligde yapılacak en küçük hatanın bile bedeli çok ağır olabilir. Bu yüzden her adımı dikkatli atmak zorundasınız. Çünkü bu ligin altı amatör küme. Mevcut yönetim de Çorumspor’u uçuruma sürükleyecek adımlar atmaya devam ediyor. Bildiğiniz üzere, Çorumspor transfer engeli yüzünden geçtiğimiz sezon kadrosunu güçlendiremedi ve küme düştü. Yeni sezon öncesinde de transfer engelinin kaldırılacağını sanmıyorum. Burada yapılması gereken, kaprisi bir tarafa bırakıp Çorumspor’un menfaatleri doğrultusunda hareket etmektir. Nedir bu hareket? Tabi ki, mevcut kadroyu korumak. Eğer transfer yapamıyorsanız, eldeki kadroyu koruyacaksınız. Geçtiğimiz sezon bu yapılmadı ve faturası küme düşmek oldu. Peki, bu sezon da aynı hata yapılıyor, ben susayım mı şimdi?

Geçtiğimiz sezon ağabey pozisyonunda olan ve takımın yükünü çeken futbolculardan Volkan, yaş problemi nedeniyle oynayamıyor. Ceyhun, Keçiörengücü ile anlaştı. Oğuz, daha sezon bitmeden postalandı. Özkan, Veysi ve Ömür’le anlaşılmıyor. Giden tecrübeli ayakların yerine altyapıdan oyuncular profesyonel yapılacakmış. Bu, Çorumspor’un geleceğini tehlikeye atmak değil de nedir? Kimsenin bu riske girmeye hakkı yok!

İşin en garip tarafı ne biliyor musunuz? Veysi ve Ömür yönetime güvenmedikleri için paralarının hesaplarına yatırılmasını istiyorlarmış. Bu da yöneticilerin zoruna gitmiş. “Bize güvenmeyene biz hiç güvenmeyiz” diyorlar. Bu yüzden Ömür ve Veysi ile anlaşmama kararı almışlar. Peki, Veysi ve Ömür neden yönetime güvenmiyor biliyor musunuz? Çünkü geçtiğimiz sezon alacakları paralar daha ödenmediği için. Ne garip değil mi? Hem adamların parasını vermeyeceksiniz, hem de “bize neden güvenmiyorsunuz” diyeceksiniz.

Ömür ve Veysi defteri de kapandığına göre, Çorumspor yeni sezona kaleci Emrah dışında (tabi onda da bir problem çıkmazsa) tamamen genç bir kadro ile girecek.

Gençlere güvenen her zaman kazanır. Ama ben, Çorumspor’un 3.ligde ne iddialı kadrolar kurup son anda ligde kaldığına çok kez şahit oldum. Bu yüzden sadece genç kadronun yeterli olmayacağını düşünüyorum.

Umarım yanılırım.