19 Kasım Pazar akşamı şef Taylan Kendirli’nin yönettiği, Bekir Ünlüataer’in

konuk sanatçı olarak yer aldığı Büyük Kulüp Korosu’nun muhteşem Atatürk konserini nefeslerimizi tutarak izledik.

TRT sanatçısı Bekir Ünlüataer, sözlerini Behçet Kemal Çağlar’ın yazdığı, Münir Nurettin Selçuk’un Rast makamında bestelediği ağıt şarkısıyla hepimizi ağlattı.

Gitti her ocağın söndü alevi, / Yeryüzü dediğin bir ölü evi.

Cihan türbe olsa almaz bu devi, / Ata’n gitti millet başın sağ olsun,

Ölümü devr açsın yeni çağ olsun, / Dağlar birer birer yanardağ olsun,

Türk’ler yüreğini dağlasın gayrı, / Cihan da bizlerle ağlasın gayrı…

Daha sonra koro ve solistler Atatürk’ün sevdiği aşağıdaki şarkıları okudu.

Gözümde daim hayali cana, Gelse o şuh meclise naz-ü tegafül eylese,

Hab-gâhı yare girdim arz için ahvalimi, Yüzündür cihanı münevver eden,

Cana rakibi handan edersin, Ben seni seveli kaynayıp coştum...”

Solist Gülşah Sönmez, Aleko Bacanos’un Saba şarkısını çok güzel yorumladı.

Bir âfet-i yekta-yı emelsin meleğim,

Bakamam gözlerine çünkü erir gözbebeğim,

Akıtan gözyaşımı pâyine bir secde-berim

Bakamam gözlerine çünkü erir gözbebeğim..

Bu şarkı Atatürk’ün huzurunda okunurken Atatürk, umutsuzluk yaratan son mısrayı, “Bakarım gözlerine sonra erir gözbebeğim” olarak değiştirmiş. Solist Gülşah hanım da aynı şekilde okuyunca salondaki müzikseverler gözyaşlarını tutamadılar.

Daha sonra koro ve solistler, Atatürk’ün çok sevdiği ,

Bir esmere gönül verdim, Mani oluyor halimi takrire hicabım, Şahane gözler şahane, Yemenimin uçları, Dağlar dağlar viran dağlar, Alişim’in kaşları kare, Köşküm var deryaya karşı, Kırmızı gülün âli var ve Vardar ovası” şarkılarını okuyarak müzikseverlere muhteşem bir gece yaşattılar.

Bu güne kadar Büyük Kulüp’ün hiçbir konserini kaçırmadım. Şef Taylan Kendirli, İstanbul Belediye Konservatuvarı, İstanbul Üniversitesi korosu ve TRT Klasik Türk Müziği korolarında yer almış çok değerli şeflerimizden birisidir. Tarzını, tavrını ve sahne âdâbını çok beğendiğim değerli şef Taylan Kendirli’yi bu güzel ve çok anlamlı konser için yürekten kutluyorum.

Konserde, hocaların hocası Süheyla Altmışdört, Devlet korosu şefi Fatih Salgar, Adnan Mungan, Münip Utandı ve pek çok şair, bestekâr ve sanatçılar vardı.

DÜNYA VE OLİMPİYAT ŞAMPİYONUMUZ NAİM SÜLEYMANOĞLU DA ALLAHA YÜRÜDÜ.

Olimpiyat ve dünya şampiyonu milli halterci Naim Süleymanoğlu’nun genç yaşta ölümü bütün Türkiye’yi yasa boğdu. Naim Süleymanoğlu, sporculuk hayatında, 7 dünya, 3 Olimpiyat, 6 Avrupa şampiyonluğu kazanmış ve 46 dünya rekoru kırmıştı. Olimpiyatlarda "Türk Süpermen" diye çağırılan, Time dergisine kapak olan Dünya spor tarihine adını altın harflerle yazdıran Naim Süleymanoğlu dünyada hiçbir faniye nasip olmayacak işleri başaran küçük dev adamdı.

Dünya çapında başarılarıyla Türk halkını ekranlara kilitleyen, milletimizi “Haydi Naim” sözleriyle heyecanlandırıp gururlandıran, İstiklal Marşımızı dünyanın her yerinde kıvançla okutan “Cep Herkülü” lakaplı efsane sporcumuz Naim Süleymanoğlu’nun erken yaşta ölümü hepimizin yüreğini yaktı.

Acımız çok büyük. Milletçe başımız sağ olsun ve mekânı cennet olsun.

“Ölüm Allah’a giden yolun tek kapısıdır.” diyerek teselli olmaya çalışacağız.

Naim Süleymanoğlu’nun ölümüyle ilgili olarak Devlet büyüklerinin, Gençlik ve Spor Bakanlığının ve Halter Federasyonu Başkanlığının gazetelere baş sağlığı ilanları vermemesi dikkatimi çekti. Yalnızca çocukluk arkadaşı Murat Öztürk’ün Hürriyet gazetesinde bir baş sağlığı ilanı vardı.Çok üzüldüm ve çok yadırgadım.

22 Kasım 2017