Çorumspor’un Cumartesi günü yapılan Olağanüstü Genel Kurulu’nda başkanlığına kesin gözüyle bakılan Halis Durkaya, daha önce üç kez olduğu gibi yine son anda adaylıktan çekilince yönetim oluşturulamadı ve kulüp kayyumla karşı karşıya kaldı.

Genel kurulda Belediye Başkanı Muzaffer Külcü yaptığı konuşmada Çorumspor’u sahipsiz bırakmayacağının mesajını verdi. Tahmin ediyorum ki, birkaç gün içerisinde güçlü bir yönetim oluşturur. Başkan Külcü’ye de bu yakışır.

Çorumspor’un sahipsiz kalması, Yeni Malatyaspor maçı öncesinde futbolcularda psikolojik bir çöküş yaşanmasına neden oldu. Bu durum sahaya olumsuz yansıdı.

İlk beş için kazanmak zorunda olan iki takım arasındaki 6 puanlık maçı konuk Yeni Malatyaspor 2-1 kazanınca Çorumspor’un tüm umutları bitti.

Çorumspor maça iyi başladı. Kontrollü oyunun yanında kazandığı topları olumlu kullanarak oyunu rakip yarı alanına yıktı. Gol için yüklenirken, 17. dakikada Muhammed’in pasında Emrah’la galibiyet golünü buldu.

Golden sonra geriye çekilen Çorumspor, orta alandaki üstünlüğü rakibine kaptırdı. Konuk takım özellikle H.Ali’nin koruduğu bölgeden geliştirdiği ataklar etkili oldu.

Nitekim 19. dakikada H.Ali’nin büyük hatası sonucu Hüseyin Kar’ın kaydettiği golle beraberliği yakaladı.

Golden sonra Çorumspor oyunda tekrar dengeyi kurup gol için yükseldi. Muhammed ve Eren’le de yakaladıkları net fırsatlardan yararlanamadılar.

İlk yarının uzatma dakikalarında Serdar’ın net vuruşunda Çorumspor kalecisi Ozan gole izin vermedi.

İkinci yarı başlar başlamaz konuk takımın Recep’in ayağından bulduğu gol Çorumspor’a soğuk duş etkisi yaptı.

Çorumspor yenik duruma düştükten sonra Gürses Hoca aksayan H.Ali’yi gördü ve oyundan aldı. Onun yerine Volkan’ı o bölgeye kaydırdı. Oyuna Ali Köse ile Şaban’ın girmesi Çorumspor’a üstünlük kazandırdı. Oyunu kendi yarı alanında kabullenen konuk takım, Ankaragücü’nden tanığımız Hüseyin Kartal ve oyuna sonradan giren Cihan’la özellikle soldan yaptıkları bindirmelerle gol aradı. Fakat kaleci Ozan üçüncü gol için geçit vermedi.

Son 20 dakikada tüm hatlarıyla rakip kaleye yükseldi. Ceza sahasına şişirilen toplarla gol arayan Çorumspor, istediğini elde edemedi ve konuk takım sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Son haftaların formda takımı Yeni Malatyaspor üst üste 7. galibiyetini alırken, ilk beşi büyük ölçüde garantiledi.

Alınan yenilgiye rağmen onurlu mücadelelerinden ötürü tüm futbolcuları kutluyorum.

Maçın hakemi Taner Gizlenci, üst klasman hakemi gibi bir maç yönetmedi. Özellikle avantajları hiç kullanmadı. Ceza sahasında Şaban’ın düşürülmesini iyi süzemedi. Gösterdiği sarı kartlarla Çorumsporlu futbolcuları adeta sindirdi.