8 Mayıs 2013 tarihinde PKK Türkiye’yi terk ediyor. Gittikleri yerlerde onlara da huzur versin Mevla’m. Islah olsunlar inşallah.

Terör örgütü PKK’nın 40 senedir Türkiye’ye ve bölgeye verdiği zarar çok ağırdır. 300 milyar dolar gibi işin maddi boyutu bir yana manevi yönü çok daha ağır ve kötüdür. Bu yüzden bu büyük zararın neresinden dönülürse kardır.

İyi niyetle yapılan çalışmalara karşılık kötümser olanlar ne kadar karanlık planlar sunsalar da bize göre bu iş bitmek üzeredir.

Tabiî ki terör bir anda bıçakla kesilir gibi bitmez ama yine de katedilen mesafe önemlidir. Yapılan bu çalışmalarla terör bir nebze de olsa susturulursa yine de hükümetler ve ordular rehavete kapılmamalı, takip etmeli, nasılsa bu iş bitti dememeli ve gerektiği zaman gerektiği yerde gereken dersi vermelidir.

****

Mayıs ayında Türkiye’nin IMF’ye olan borcu bitiyor. Anlaşılabilirse ödünç dolar verilebilecek. Bundan 4-5 sene önce birisi söylese kimse inanmaz ve deli derlerdi. Bu azmin ve disiplinli çalışmanın sonucudur.

THY Airbus’a Türkiye tarihinin en büyük uçak siparişini vermiştir. Ödenecek rakam tamı tamına 13.5 milyar dolardır.

Dünyanın en gelişmiş süper jeti Falcon 2000S‘nin üretimden çıkan ilk uçağını bir Türk, Fuat Tosyalı aldı.  “Soba borusundan çelik devine uzanan yol” diye yazdı gazetelerimiz. Nereden nereye dikkat buyurun, bu uçağı alan devlet değil Türkiye’deki bir şirketin yöneticisi.

****
Bir dostumuz 23 Nisan tarihinde gece nöbetçi eczaneden bir ilaç almak mecburiyetinde kalmış. Biliyorsunuz 231 bin nüfuslu Çorum’da 2 tane nöbetçi eczane oluyor.
Birinci nöbetçi eczanede ilaç yok deniyor. İkinci eczaneye gidiyor onlarda da ilaç yok ama hemen getirtelim diyorlar ilaç 40 dakika sonra geliyor.

Şimdi bu vatandaş soruyor, bundan 20-25 sene önce de Çorum’da 2 tane nöbetçi eczane vardı bu gün nüfus o günkü nüfusun iki katı ve çok geniş alanlara yayılmış bir Çorum’da neden 4 tane nöbetçi eczane olmasın?

Nöbetçi eczaneler de nöbete kalacakları günden bir gün önce eksik ilaçlarını tespit edip siparişlerini neden vermezler ki?

Hasta sahibi neden hemen ilacını bulmasın ve bir hasta neden ilacını hemen alıp kullanmasın ki? İlacın bir saat bile geç verilmesi bazen kötü neticeler verebilir. Sağlık Müdürlüğümüzü uyarıyoruz. Nöbetçi eczane 4 de olsun, 6 da olsun ne zararı var ki?
****
TSO TSM topluluğunun geleneksel Bahar Konserleri geçen hafta yapıldı. Haftaya Cumartesi günü Ankara’da bir konser daha verecekler. Ben de bu konseri izleyip sizlerle paylaşacağım inşallah.
Saygı ve sevgilerimle.