Yeni Çorumspor, Hekimoğlu Trabzon yenilgisi sonrası “kırılma maçı” niteliğindeki karşılaşmada grubun iddialı takımlarından Afjet Afyonspor’u 4-2 gibi net bir skorla yenerek Play-Off yarışının en iddialı takımlarından biri olduğunu bir kez daha gösterdi.

Kerem Pala ve Emrah Uzun gibi iki önemli hücum silahından yoksun oynadığı maçta 4 golle kazanmak sanırım çoğu kimsenin beklemediği bir şeydi. Yeni Çorumspor’un sezonun en iyi futbollarından birini oynadığını ifade ederken, Afyonspor’un da oyunu çirkinleştirmeden oynayarak güzel futbola katkı sağladığını söylemeden geçmemek lazım.

Mikail, bu takımın en önemli hücum silahlarından biri olduğunu oynadığı futbolun yanı sıra yaptığı mükemmel asist ve attığı klas frikik golüyle gösterdi. Yine gününde bir Murathan neler yapabileceğini 1 gol ve 2 asistle gösterdi. Kıvanç, mücadeleci futbolunu şık bir golle süslerken, kulübede bekleyen klas gol ayaklarına “işiniz zor” mesajını bir kez daha verdi.

Daha önce de söylediğim gibi, orta alanda Muhammed Rıdvan-Kerem Çağatay ikilisi mevcut kadroda olabileceğinin en iyisi. Bu ikiliyi zorunlu olmadıkça bozmamak lazım.

Ertuğrul ve Mert bu sezonun en istikrarlı isimleri arasında ilk sıralarda yer alıyorlar. Hele, Eren Tokat’ı ayakta alkışlıyorum. Savunmayı ayakta tutan bel kemiği. Osman, sinirlerine hakim olduğu ve savruk oynamadığı sürece bu takımda her zaman oynar. Yaptırdığı penaltıyla gole sebep olsa da, aslında kaleci Onur’un kırmızı kart görmesini engelledi bence. Penaltıyı Onur yaptırsaydı kırmızı çıkma ihtimali oldukça yüksekti.

Onur demişken, son birkaç maça göre daha derli topluydu. Ancak, 4 kez yan topa boş çıkışı vardı. Penaltıda köşeyi doğru bildi ama çabası yeterli olmadı. Eskiye dönüş yolunda. Daha da iyi olacağına inanıyorum.

Yeni Çorumspor bu sezonun belki de en coşkulu oyununu oynadı. Genel olarak gol yollarında sıkıntı yaşamasına rağmen bu karşılaşmada 4 gol buldu. Daha fazlası da olabilirdi. Ama final paslarındaki yanlış tercihler farkı engelledi. İyi olan, önceki maçlara göre final paslarındaki tercih hatalarının daha az olmasıydı.

Genel olarak bunca iyinin arasında yanlışlar ve eksikler yok mu? Elbette vardı. Afyonspor’un ikinci golünde Mehmet Tosun’un elini kolunu sallaya sallaya yayın içine kadar sokulmasına ve şut atmasına herkes seyirci kaldı. Böyle golün bir örneği daha var. Buna dikkat!

Fizik olarak takım diri görünse de, son bölümlerde konsantrasyon eksikliği yaşandığını düşünüyorum. Bu, yüksek fiziki mücadelenin son dakikalardaki bir yansıması da olabilir.

Kısaca özetleyecek olursak; hani derler ya, “Bundan iyisi Şam’da kayısı” diye. İşte tam da öyle. Bundan iyisi can sağlığı. Güzel bir oyun ve 4 gollü bir galibiyet... Oynayan da, izleyen de zevk aldı. İşte futbol ve istenen de bu.

Yeni Çorumspor, Afyon galibiyetiyle puan cetvelinin üçüncü basamağındaki yerini geri aldı. Bu, özgüven adına mükemmel bir şey. Ama orada kalabilmesi için istikrarlı sonuçlar alması lazım ki, ben alacağına en başından beri inanıyorum.

Bu hafta rakip son sıradaki Şanlıurfaspor. Rakibi küçümsemeden aynı ciddiyetle çıkıp 1-0 da olsa kazanmak şart. Çünkü sonraki fikstür gerçekten çok zor. Kalan 6 maçın 4’ü deplasmanda. İç sahada oynanacak iki maçtaki rakiplerden biri lider Manisa, diğeri ikinci sıradaki Samsunspor. Bu yüzden, her puan altın değerinde. Ben, Bahri Hoca ve öğrencilerinin bu zorlu periyottan da alınlarının aklarıyla çıkacaklarına inanıyorum.

Stada girişler bu sezon oldukça sıkıntılı. Gerek protokol kapısından, gerekse seyircilerin kaçak girişleri büyük sorun. Protokol kapısının önüne çekilen polis barikatını geçmek bile sorun. Düşünün, Başkanın eşi ve çocuklarının bile araçla girişlerine izin verilmiyor. Bu adam kulübün başkanı. Bırakın da eşi ve çocukları araçlarıyla girebilsin.

Sonra, protokol kapısından girerken bir GBT’mize bakılmadığı kalıyor. Sonra şeref tribününe bir bakıyorsunuz birçok alakasız kişi. Yetkililere sesleniyorum. Lütfen şu girişlere bir çözüm bulun.

Yönetim yeterince maddi destek görmüyor. Bu noktada bilet satışları ve sponsor gelirleri ön plana çıkıyor. Ama bakıyorsunuz 3 bin seyircinin izlediği maçta satılan bilet sayısı 1600. Yani neredeyse yarı yarıya kaçak giriş var. 15 günde bir bilet alıp stada ücretli girmek kimseyi zorlamaz. Ama alınan her biletten gelecek toplu para kulübün işine yarar. Lütfen bu gerçeği göz önünde bulundurup stada biletli girilsin.