20 Ekim 1957: Menderes Adana’da yaptığı seçim konuşmasında “İSTANBUL’U İKİNCİ BİR MEKKE, EYÜP SULTAN CAMİİNİ DE İKİNCİ BİR KÂBE YAPACAĞIZ” dedi.

27 Ekim 1957: Seçim sonuçları tartışmalara neden oldu. En vahim olaylar Gaziantep’te yaşandı, seçimi ilkönce CHP’nin kazandığı ilan edildi, sonra bu karar değiştirildi. Bu olayın yarattığı tepkiler üzerine, kentin üstünde askeri uçaklar uçuruldu.

01 Kasım 1957: Yeni meclisin toplanacağı gün; halkın tepkisinden çekinen iktidar, başta meclisin çevresi olmak üzere, kentin tüm önemli noktalarına askerî birlikler yerleştirdi.

10 Mart 1958: DEMOKRAT PARTİ ÖRGÜTLERİNİN RAMAZAN AYI BOYUNCA CAMİLERDE DÜZENLEDİĞİ MEVLİTLERİN, PROPAGANDA AMACIYLA DEVLET RADYOSUNDAN NAKLEN YAYINI, UYGULAMASI BAŞLATILDI.

30 Nisan 1958: Et sıkıntısını gidermek için Yeni Zelanda’dan koyun eti dışalımı yapıldı.

19 Temmuz 1958: Nükleer silah taşıyan ABD uçakları, İncirlik Üssü’ne indi.

02 Ağustos 1958: IMF önerisiyle, Cumhuriyet tarihinin en yüksek orandaki devalüasyonu yapıldı. 1 dolar 2,80 TL’den 9 TL’ye çıkarıldı. Devalüasyon oranı yüzde 221 oldu.

04 Ağustos 1958: IMF’den ilk borç alındı. IMF Türkiye’ye 250 milyon dolar kredi verdi.

06 Eylül 1958: Başbakan Adnan Menderes, “İdam sehpalarında can verenlerden ders alıp, akıllarını başlarına devşirsinler…” diyerek muhalefeti tehdit etti.

07 Eylül 1958: CHP Genel Başkanı İsmet İnönü, “Sehpalar kurulursa nasıl işleyeceğini kimse bilemez” diyerek başbakana cevap verdi.

21 Eylül 1958: Başbakan Menderes, CHP’nin parti olmadığını, İsmet İnönü’nün siyaseti bırakması gerektiğini, basının her istediğini yazamayacağını söyledi

22 Eylül 1958: İnönü, “Demokrasiye paydos demeye Demokrat Parti Genel Başkanının gücü yetmeyecektir” şeklinde cevap verdi.

12 Ekim 1958: Başbakan Adnan Menderes, yurttaşlara, muhalefetin kin ve husumet cephesine karşı bir “Vatan Cephesi” kurmaları çağrısında bulundu. Radyo, Vatan Cephesine katılanların isimlerini saatlerce okumaya başladı.

19 Ekim 1958: Başbakan Menderes, Said-i Nursî’nin yaşadığı Emirdağ’da, Nurcular tarafından, hilafet ve saltanatı temsil eden iki tuğralı, yeşil bayrak açılarak karşılandı. Menderes Risale-i Nurların ilk kez serbestçe basılması için talimat verdi ve basılacak kitaplar için kâğıt tahsisi yaptı.

30 Kasım 1958: DP hükümeti Adalet Bakanı Esat Budakoğlu; ilk sekiz yıllık hükümet dönemleri içerisinde, 811 gazeteciye, toplam 57 yıl hapis cezası verilmiş olduğunu açıkladı.

20 Şubat 1959: Uçak kazasından kurtulmuş olması nedeniyle taraftarları arasında adeta EVLİYA MERTEBESİNDE kabul edilen Menderes, Eyüp Sultan’a gitti, yanında büyük bir kalabalıkla türbede dua etti, dağıtılmak üzere resimler çektirdi.

30 Nisan 1959: İsmet İnönü’nün Uşak gezisinde olaylar çıktı. İnönü’nün Kurtuluş Savaşı’nda karargâh olarak kullandığı evi ziyaret etmesi, Uşak Valisi tarafından önlenmek istendi. Valinin yasadışı buyruğunu kabul etmeyen Emniyet Müdürü ve Jandarma Komutanı aynı gün görevden alındılar. Polis, halkı dağıtmak için göz yaşartıcı bomba kullandı.

23 Ekim 1960: DEMOKRAT PARTİ İKTİDARINDA OKUMA YAZMA BİLENLERİN ORANI, YÜZDE 41’DEN YÜZDE 39’A DÜŞTÜ.

05 Ocak 1960: Menderes, Said-i Nursî’nin doğu illeri valilerine yazdığı bir mektuptan alıntılar yaparak bir bildirge yayımladı.

Yayımladığı o bildirgede “Şark bölgesinde komünistliği, 60 bin Nursî sayesinde önlemekteyim. Nasıl ki Türkçe ezanı, Arapça okutturarak; bu sayede Müslümanları Demokrat Parti cephesinde topladık; şimdi de dağıttığımız bu Risale-i Nurlarla komünizmle ve masonlukla savaşacağız.” dedi.

12 Nisan 1960: DP Grubu yayımladığı bildiri ile CHP’yi silahlı ve tertipli ayaklanmalar hazırlamakla, bir kısım basını da bunu yalan ve çarpıtılmış haberlerle desteklemekle suçladı.

18 Nisan 1960: CHP’nin orduyla birlikte hareket ettiği ve bir ihtilal peşinde olduğunu düşünen Demokrat Parti, bu iddiaları araştırması için Tahkikat Komisyonu kurdu.

27 Nisan 1960: Meclis bünyesinde kurulan 15 üyeli Tahkikat Komisyonuna ek yetkiler veren kanun, uzun ve çetin tartışmalardan sonra kabul edildi.

27 Mayıs 1960: Silahlı Kuvvetlerin yönetime el koymasıyla birlikte 23 yıllık Demokrat Parti İktidarı son buldu.