Kendi tarihinin en maliyetli ve kaliteli kadrosuyla, “rota kupa” parolasıyla yola çıkan ve şampiyonluk hedefleyen Çorum FK, sezon öncesindeki son hazırlık maçında 3.Lig takımı Erbaaspor’u 3-0 yenerken, birçok eksik oyuncusu olmasına rağmen bölüm bölüm de olsa oynadığı futbolla umut verdi.

Öncemi hazırlık maçını Bolu kampında oynayan Çorum FK’yı izleme şansımız olmamıştı. Bu yüzden, Erbaaspor karşısında nasıl bir takım göreceğimiz ile ilgili içimde bir merak vardı. Sakat, hasta ve izinli oyuncuların çokluğunda sahaya çıkan onbiri görünce hevesim kursağımda kalmasına rağmen, başlama düdüğü ile birlikte sergilenen futbolu görünce heyecanım da, umudum da arttı.

Bu sezon da pas oyununa dayalı bir anlayış benimseyen Çorum FK, yeni bir kadroya sahip olmasına rağmen pas trafiği gayet başarılıydı. Geriden, yerden ayağa paslarla çıkan ve oyunun sıkıştığı anlarda kurduğu üçgenlerdeki başarılı paslarla oyunu açan Çorum FK henüz 2.dakikada H.İbrahim’in ortasında Batuhan Er’in şık kafa golüyle 1-0 öne geçti.

Özellikle ilk yarıda kusursuz bir futbol oynayan Çorum FK, 31.dakikada bu kez Burak Çalık’ın kullandığı köşe vuruşundan gelen topu altı pasta Abdulhamit’in ağlara göndermesiyle farkı ikiye çıkarttı.

İlk yarıda, genelde sağ kanadı etkili kullanan Çorum FK, savunmada hata yapmazken, rakip takım orta sahayı çok nadir geçti. Kaleci Hasan Hüseyin yere bile yatmadı.

İlk yarıda rakibine pozisyon vermeyen Çorum FK, ikinci yarıda ilk yarıdaki ritminden uzak göründü. Rakibe çok pozisyon veren Çorum FK, 61.dakikada Burak Çalık’ın kalecinin de büyük hatası sonucu attığı golle sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Hazırlık maçları, hele de alt lig takımıyla oynanıyorsa lig için kesinlikle ölçü değil. Ama, galibiyet camiaya büyük moral ve umut oldu.

Genel anlamda takımı beğendiğimi ifade etmek istiyorum. Eksik oyuncuların da dönmesiyle Çorum FK’nın şampiyonluğun en güçlü adayı olduğunu düşünüyorum.

Bireysel olarak oyuncu performanslarını tek tek değerlendirmeyi en azından şimdilik doğru bulmuyorum. Ama, kalecilerin yanı sıra, Sabrican, Atakan, Murat Yıldırım, H.İbrahim, Mehmet Gürkan’ı çok beğendim. Salih Zafer ve Abdulhamit de görevlerini iyi yaptılar.

Saha içerisine indiğimizde, takımın, çetin geçecek şampiyonluk yarışına hazır olduğunu söyleyebilirim. Ama saha dışında işler maalesef pek iç açıcı değil. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, Başkan Fatih Özcan yine yalnızlığa terk edilmiş durumda. Kombine ve loca satışları fiyasko. Satılan loca sayısı biri Başkan’ın şirketi tarafından alınmak üzere sadece iki. Yine satılan kombine bilet sayısı ise duyduğum kadarıyla bir. İnsan gerçekten çok üzülüyor. Sonra çıkıyor diyoruz ki, Çorum FK Çorum’un en büyük marka değeri.

Bugün Fatih Özcan kimseden beş kuruş ara istemeden kulübü idare ediyor. Ama yarın bir gün onu da küstürürsek, var mı Süper Lig hedefi koyabilecek bir babayiğit? Bu yüzdendir ki, Başkana ve Çorum FK’ya destek olalım. Sezon sonunda da 1.Lig’e çıkmanın mutluluğunu hep birlikte yaşayalım.