“EY TÜRK GENÇLİĞİ!
BİRİNCİ VAZİFEN, TÜRK İSTİKLÂLİNİ, TÜRK CUMHURİYETİNİ İLELEBET MUHAFAZA VE MÜDAFAA ETMEKTİR.
”EY TÜRK İSTİKBÂLİNİN EVLADI!
MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMLARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR”
*
19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA- GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN
*
19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI münasebetiyle İKOD (İstanbul klasik Otomobilciler Derneği) tarafından güzel bir faaliyet düzenlenmiş. İstanbul’dan Samsun’a 50 Klasik araba ile Samsun’a gitmek ve büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK’Ü, 19 Mayıs 1919’da geliyormuş gibi karşılamak. Tebrikler ve teşekkürler.
Çorum’da sık sık adını duyduğumuz HİTOK (Hitit Otomobil ve Motor Sporları Kulübü) onursal başkanı HİKMET BURHANOĞLU, yıllardır yeni ve eski her türlü otomobil yarışlarına katılır veya bizzat düzenleyicisi olur. Bu konuda Çorum’da ses getiren bir dernektir. Rauf Denktaş’ın torununu Çorum’a getirip burada araba yarışları yaptırmıştır. Yurt içi ve yurt dışı birçok aktivitelerle, Çorum adını HİTOK olarak duyururlar. HİKMET BURHANOĞLU VE EKİBİNE DE TEŞEKKÜRLER.
*
19 Mayıs Atatürk’ü Anma – Gençlik Spor Bayramının 95. yılı etkinliği çerçevesinde İKOD üyesi 150 kahramanın, 50 Eski (antika) araba ile Samsun’a giderken Osmancık’tan geçip gidecekleri haberini alan bizim Çorum’un HİTOK Onursal Başkanı HİKMET BURHANOĞLU ve bu tür etkinliklere hem özel ilgi duyan, hem sponsor olan UĞUR BARLIK, İKOD Başkanına;
-Çorum’u teğet geçip, Osmancık’tan Samsun’a gidemezsiniz. Osmancık’tan sağa döneceksiniz, Çorum’a geleceksiniz. Biz sizi ağırlayacağız. Sizin bu asil ve takdire şayan davranışınıza biz de destek olacağız. Bir gün misafirimiz olun, sizi Çorum’da ağırlayalım, Samsun’a Çorum’un selamını da götürün, diyorlar.
*
ÇORUMLU BU FIRSATI KAÇIRMA
Böyle bir fırsat bir daha ayağınıza gelmez. 50 antika araba’yı görmenizi isterim. Bugün (cumartesi) akşam geliyorlar. Anitta Otelde kalacaklar. Yarın Pazar günü Çorum müzesini gezecekler, şehir turu atıp Samsun’a gidecekler. Eski araba meraklıları, Cumartesi akşamı Anitta Otel’de 50 eski araba ve 150 kişi sizi bekliyor. Pazar sabahı konuklarımız, dünyanın dördüncü önemli ve müzesi ÇORUM MÜZESİNİ gezecekler. Şehir turu atıp Samsun’a gidecekler. Kaç yaştan itibaren bilmiyorum ama eski arabası olan varsa onlara katılabilir. Haydi Çorum misafirperverliğini gösterin. Çok az vaktiniz var. Cumartesi akşam ve Pazar öğlene kadar. Kaçırmayın.
*
Bu haberi bütün yerel gazeteler dün (Cuma günü) verdi. Peki, biz niye yazdık? Evet, efendim, bu olay, bence sadece bir gazete haberi değildir. Bu hadise, sadece 150 kişinin 50 eski araba ile Çorum’dan geçmesi değildir.
Bunun içinde bakın neler var:
*Bu 50 kahraman (ki ben onlara kahraman diyorum) İKOD (İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği)olarak, “HER YERDE CUMHURİYET” sloganıyla yola çıkmışlar. Her 29 Ekim’de klasik arabaları ile resmî geçit törenlerine katılıyorlar. Bu bir.
*Bu yıl büyük Önder Mustafa Kemâl ATATÜRK’ÜN Samsun’a çıkışının 95. Yılı münasebetiyle Samsun’daki etkinliklere katılacaklar. Bu iki.
*Anadolu Kurtuluş Mücadelesiyle birlikte, Yeni Türk Devletinin fiilen temellerinin atıldığı, ulusumuzun bugünlerini aydınlatan, çağdaş ve uygar bir hayatın yolunun açıldığını bir kez daha, dost ve düşmana, yerli ve yabancı hainlere ilan edecekler. Bu üç.
*19 Mayıs tarihinin, Büyük Önderin doğum günü oluşuna dikkat çekecekler etti dört.
*Çorum’un adının duyurulması, Çorum’un 19 Mayıs hassasiyeti göstermesi, etti beş.
* İstanbul İKOD ile Çorum HİTOK arasındaki olumlu diyalog ve örnek davranış, etti altı.
*İstanbul İKOD ‘un bu güzel millî etkinliğine “MOBİL 1 ve İSTANBUL TİCARET ODASI’nın” maddî desteği, (ki işte milliyetçilik- vatanperverlik- halk hizmeti budur), etti mi yedi.
*Bu güzel ve asil davranışın Çorum ayağında UĞUR BARLIK BEYİN sponsor olarak diğer Çorumlu iş adamlarına iyi bir örnek olması etti mi sekiz.
*Bütün törenlerde SOMA ŞEHİTLERİ İÇİN yakalarında siyah kurdele ile onları anacaklar. Bu da dokuz.
Eee onuncusunu da siz bulun beyler. Bu kadar da hazıra konmayın.
-/-
ACI BİR NOT
1987-88 yılı idi. Satış bölgem içinde olan Avcılar‘da E-5 kenarında 1952-53 model BMC taksi arıza yapmış ve ustası parçası yok. Arabayı bırakmışlar. Tamir bile ettirmiyorlar. Aynı günlerde, Anadolu yakasında evime 3-4 km uzakta boş bir araziye atılmış aynı model bir BMC taksi daha var. Bostancı oto sanayiinde tanıdığım oto tamircileri var. Bu iki hurdayı bir kamyonet tutup tamirciye getiremedim. Kimse almadı, satmadı, çürüyüp gitti. Hâlâ içimde bir derttir.