Bıçak kemiğe dayandı! 10 Ekim 2015 Cumartesi günü Ankara Garı önünde Cumhuriyet tarihinin en büyük terör eylemi gerçekleştirildi ve 100 kişi öldü. 82’si ağır olmak üzere 186 kişi de yaralandı. Tüm yurtta 3 gün yas ilan edildi.
Artık bu halk, PKK’dan şu kadar sayıda terörist öldürüldü ve şu kadar asker ve polisimiz de şehit oldu şeklindeki beyan ve açıklamalardan tatmin olmuyor. Halkımız bu terör belasına kesin bir çözüm istiyor!
500 binden fazla askeri olan ve her türlü silaha ve dünyanın en iyi eğitilmiş askerine sahip ülkemiz bu işi kökünden halletmelidir.
PKK silahları bırakmadan ve ya yurdumuzu terk etmeden bu iş hallolmaz. PKK silahsız kalır ve gelir kaynaklarını kaybederse bu iş biter. Bunlar emekli askerlerin görüşüdür.
Terör olaylarının yaşandığı yerlerde 24 saat sokağa çıkma yasağı konulmalı ve bu 24 saatte evle, kırsallar, ormanlar dağ taş aranmalı, bütün silahlar toplanmalı ve toplanan silahlar askerimizce bir yerde depolanmalıdır.
Sonrasında bu kökü 8-10 bin kişi olan PKK’lılar yurt dışına sürülmeli, gittikleri yerde, 5-6 bin bordo ve mavi berelilerden oluşan deneyimli, güçlü ve çevik askerlerimizce kontrol edilip bunların orada olay çıkartmasına müsaade edilmemelidir.
Atatürk yaşıyor olsaydı aynen böyle yapardı ve bu iş te kökünden hallolurdu.
Örfü idare düşünülür ve ya sıkıyönetim uygulanabilir, yani güvenliğin sağlanması ve korunması için gereken her şey yapılırdı.
Şimdi de işte bunlar yapılmalıdır. Bunu yapacak güç ve imkân ordumuzda vardır. Ama emir kumanda kesin bir emirle askere verilmelidir. Devlet, hükümet askerin yanında ve arkasında olduğunu açık açık halka ve askerimize bildirmelidir.
Atatürk askere bu imkânları hemen sağlar ve çok çabuk olarak yukarda sayılanları yerine getirir, bu iş te böylece kesin olarak biterdi.
Attık terörle mücadelede gevşeklik olmamalı ve ara verilmemelidir. Bu canlı bomba olayları PKK’nın son çırpınışlarıdır. PKK da artık bu işin sonuna gelindiğini bilmektedir.
Allah devletin, hükümetin ve ordumuzun yar ve yardımcısı olsun. Kalın sağlıcakla.